Prednosti orientacijske osvetlitve: ponoči kaže pot na stranišče

Zagotovo poznate občutek, ko vas sredi noči iz globokega sna prebudi poln mehur. Najraje ne bi vstali, saj vas to utegne popolnoma zdramiti in boste težko zaspali nazaj, pa vendar je obisk stranišča neizogiben. A kako ga doseči v temi, brez prižiganja močnih luči? Pri Geberitu ponujajo nekaj imenitnih nasvetov, predvsem pa poskrbijo za rahel snop svetlobe, ki vam nevsiljivo pomaga najti pot v temi.

0
Orientacijska lučka je sestavljena iz LED svetil v sedmih barvnih odtenkih in se samodejno vklopi, ko se oseba približa stranišču. Tako zlahka najdete pot tudi ponoči in takoj zatem po zaslugi zatemnjene svetlobe bolje zaspite.

Dober spanec je neprecenljiv. Vsak, ki se ponoči ne odpočije, bo naslednji dan trpel, težko se bo zbral in se soočal s pomankanjem energije. Zato je toliko bolj nerodno, ko vas ponoči nase opozarja poln mehur. Ko vstanete in se odpravite na stranišče, vaše telo še vedno napol spi, kar je predvsem posledica sproščanja melatonina, hormona, ki je uravnava cikel spanja in budnosti ter je odgovoren za to, da je telo ponoči v stanju za spanje. Da ne bi porušili naravnega ritma telesa, kadar ponoči obiščete stranišče in da bi se lažje vrnili k zasluženemu počitku, upoštevajte naslednje tri nasvete podjetja Geberit:

Integrirana osvetlitev: Pri tuš stranišču Geberit AquaClean Sela je orientacijska osvetlitev vgrajena neposredno na stranišču in tako uporabniku dobro pokaže pot tudi v temi.
  • Svetla luč lahko zmede naravno uro telesa in omeji proizvodnjo melatonina. Zato če je le mogoče ne prižgite luči, kadar ponoči obiščete stranišče, ali pa vklopite funkcijo zatemnitve.
  • Izognite se osvetlitvi z veliko modre svetlobe. Ta namreč telesu signalizira, da je noči konec.
  • Uporabite orientacijsko osvetlitev s senzorjem, ki zaznava gibanje in vas vodi do stranišča. Takšen vir svetlobe je običajno šibek, oddaja ravno dovolj svetlobe, da minimalno osvetli tisto, kar iščete – v tem primeru stranišče.

Foto: Geberit

Prejšnji članekSanjski vrt v Gameljnah
Naslednji članekPolaganje talnih oblog: Z dobro pripravo gre lažje
Avatar photo
V televizijski oddaji Ambienti se pogovarjamo o lepih prostorih, zanimivih detajlih, navdihujočih vrtovih in sodobnih tehnologijah gradnje.
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje