Če so stene v vašem domu le dolgočasni delilci prostorov, zamujate priložnost za edinstven dekorativni poudarek. S stenskimi oblogami lahko prostoru vdahnete življenje in značaj.

Vidna stena: Če je vaš dom zgrajen iz zanimivih materialov, kot so bruna, kamen, stare opeke, križno lepljen les ali lepo opažen beton, pustite te materiale na določenih delih vidne. Tako boste na ekonomičen in pristen način v dom vnesli značaj.

Panelirana stena: Če načrtujete dolg niz vgradnih omar, nadaljujte panele v enaki obdelavi tudi na preostale stene prostora. Enako velja za dolge hodnike z inline vrati. Hodnik v celoti oblecite v panele v enaki barvi ali dekorju, da bo celotna stena videti urejena in elegantna.

Vertikalne obloge: Če vas navdihujejo elegantne vertikalne linije, lahko steno popestrite z lesenimi akustičnimi paneli ali paneli iz umetnih mas v različnih profilih. Slednje lahko za piko na i tudi pobarvate v poljubno barvo, da dosežete želeni učinek.

Vir: Drench

Eleganca štukatur: S stenskimi štukaturami lahko popolnoma preobrazite značaj prostora, mu dodate eleganco in ga naredite bolj zanimivega. Poskusite s štukaturami v spalnici, jedilnici ali na dolgem hodniku. Okrasne letve, nekdaj izdelane iz mavca, danes pa iz poliuretana, lahko na preprost način režete, zlagate in kar sami lepite na steno. 

Foto: Pexels

Steklo namesto stene: Da bo tudi zaledje vašega doma lepo osvetljeno, lahko del stene nadomestite z veliko zasteklitvijo. Tako lahko ločite kopalnico od spalnice, hodnik od dnevne sobe ali kuhinjo od dnevne sobe.

Foto: Pexels

Večna klasika – tapete: Če želite prostoru dodati značaj v manj kot enem dnevu, uporabite tapete. Minimalisti lahko izberejo tapete v vzorcu tekstila, ki so trenutno zelo trendovske, maksimalisti pa prostor popestrite z barvitimi geometrijskimi ali cvetličnimi vzorci.

Naslovna fotografije: Pixabay