Stena za kavčem velikokrat ostane prazna: bela in dolgočasna. Predlagamo več načinov, kako jo okrasiti.

Kompozicija slik: najlažje je steno za kavčem popestriti z uokvirjenimi slikami, grafikami in fotografijami. Preberite, kako jih zložiti v lepo kompozicijo.

Naj protagonizem prevzame eno samo platno: nad kavč obesite veliko uokvirjeno umetniško delo. Ali veste, na katero višino morate obesiti umetnino? 

Foto: Pixabay

Tapete so znova v trendu (njihova uporaba se širi tudi v mokre prostore), saj v domove vnesejo življenje in značaj. Motiv (geometrični, botanični, naravni) izberite glede na vaše preference, pazljivi pa bodite pri izbiri barv, ki naj lepo dopolnijo vaše izbrano pohištvo.

Ustvarite večjo globino z zrcali: odsevi v ogledalu bodo optično povečali vaš dom in ustvarili občutek globine. Ogledalo z lepim okvirjem je nasploh dobrodošlo v vsakem prostoru – ne le v dnevni sobi.

Foto: Pixabay

Okrasne letve in štukature: stenski dekor iz mavca je brezčasna izbira. V zadnjih desetletjih so se pravila dekoracije s stenskimi letvami nekoliko zrahljala, tako da jih zdaj lahko uporabite v številnih geometričnih kompozicijah, kombinirate z divjimi barvami in jih prilagodite potrebam v vašem prostoru.

Foto: Pixabay

Knjižne police so zelo lep način za dekoracijo stene za kavčem. Izberite knjižno omaro z lepo in zanimivo obliko, nanjo pa ne zložite le knjig, ampak tudi družinske fotografije, vaze, lepe predmete, spomine in svetila. Ustvarili boste prelepo (in uporabno) ozadje za vaš kavč.

Foto: Pexels

Reliefne plošče prav tako postajajo vse bolj priljubljene – tako leseni paneli kot paneli iz mavca. Njihova montaža je hitra in preprosta, v prostor pa bodo mimogrede vnesle prav posebno lepoto.

Vir: Domkapa