Na prvi pogled se zdi, da na področju stavbnega pohištva ni veliko prostora za inovativno oblikovanje. Vendar pa številne novosti pri snovanju oken in vrat dokazujejo, da ni tako. Ena zadnjih edinstvenih rešitev je plavajoče okno iz linije Zero Sash by AJM, ki je tako unikatno, da ga je podjetje patentiralo.

Linija oken Zero Sash iz podjetja AJM je sinonim za sodobni okenski dizajn. Linija je v preteklosti že požela precej pozornosti, saj predstavlja ekskluzivne, nekatere patentirane rešitve, ki jih ni mogoče najti drugje. Naj omenimo le vhodna vrata, ki so v celoti v videzu stekla, nevidne okvirje drsnih sten in kljuke, nameščene v steklo na krilu okna. Zdaj pa so presenetili še s plavajočim oknom.

Poudarek na minimalizmu in čistih linijah

Gre za okno, vgrajeno v stekleno steno, ki daje občutek okna, plavajočega na stekleni površini. Zunanji izgled okna in steklene stene je izredno minimalističen. Gre za videz neprekinjene steklene površine med obema elementoma. Ločnica med oknom in stekleno steno je samo emajlirani črn rob krila okna. Krilo okna je namreč v celoti stekleno, kar je tudi sicer osnovna značilnost linije Zero Sash.

Na notranji strani steklena stena in plavajoče okno ustvarjata občutek prostornosti in maksimalne povezanosti notranjega okolja z zunanjim svetom. Prav tako okno dosega tudi odlične rezultate energetske učinkovitosti ter predstavlja most med oblikovanjem, tehnologijo in trajnostjo. 

Dobitnik mednarodne nagrade

Plavajoče okno Zero Sash by AJM so opazili tudi v mednarodnem prostoru oblikovanja, German Design Council je oknu podelilo prestižni naziv German Design Award Winner 2024, in sicer v kategoriji Excellent Product Design.

»Veseli nas, da se je plavajoče okno izkazalo kot izjemno v oblikovanju in funkcionalnosti. To ni le priznanje za podjetje AJM, ampak za vse, ki se v industriji stavbnega pohištva trudijo delati kakovostno in zunaj okvirov,« ob tem sporočajo iz podjetja AJM, kjer prejeto priznanje razumejo tudi kot nadaljnjo zavezo k razvoju okenskih rešitev po najvišjih standardih.

German Design Council je eden od vodilnih centrov za oblikovanje na svetu. Nagrado German Design Awardpodeljujejo tistim projektom, ki predstavljajo pionirski napredek k svetovni oblikovalski krajini. Za podelitev nagrad je odgovorna neodvisna mednarodna žirija, ki jo sestavljajo strokovnjaki, ki so predstavniki oblikovalske stroke na področju industrije in izobraževanja.

Ne le lepo, je tudi trajnostno

Plavajoče okno Zero Sash ni le nekaj posebnega na pogled, ampak je ključen element, ki definira značaj objekta, izboljšuje kakovost bivanja in je tako kot vsi izdelki AJM tudi trajnostno. Prinaša prihranek energije, podjetje pa s kakovostnim standardom ISO 9001 in okolijskim standardom ISO 14001 prispeva k boljši prihodnosti tudi s svojimi poslovnimi procesi.

Sponzorirana vsebina