V osrčju mestnega jedra Maribora, natančneje na Gosposki ulici, sta investitorja prepoznala potencial stare meščanske hiše. Odločila sta se za nakup, s katerim bi uresničila svoje dolgoletne sanje: urediti nastanitev, ki bo združevala spoštovanje do tradicije, naravnih materialov in slovenske obrti, hkrati pa gostu ponudila udobje, mu pričarala občutek domačnosti in odražala njuno osebno noto. Tako se je začela spletati zgodba zasebnega butičnega hotela Gentry 11.

A začetek zgodbe je – kot večina tovrstnih projektov – povezan z obnovitvenimi deli in adaptacijo. Hiša je namreč potrebovala temeljito prenovo, pri kateri pa investitorja nista želela pretirano varčevati, saj je bil cilj ustvariti unikaten interier, v katerem se bo zrcalila velika ljubezni do detajlov.

Za osnovne gradbene elemente, kot je stavbno pohištvo (okna, vrata) sta zahtevala brezpogojno kakovost tako po tehnični kot oblikovalski plati. Ker je imelo prvotno staromeščansko stanovanje lesena okna in sta želela ohraniti ta duh meščanskega stanovanja, sta se pri prenovi odločila kar se da slediti tej logiki. Lesena okna s svojo naravno strukturo, značilnim vonjem in videzom, so bila edina možna izbira.

Po temeljitem razmisleku sta se odločila za lesena okna AJM Pasiv+ iz trpežnega smrekovega lesa. Da bi dodala pridih modernega, je les obdelan s sivo lazuro. Ker ta ponuja oknom kar štirikratno zaščito, sta v nadaljevanju opustila idejo o dodatni zunanji zaščiti z aluminijasto masko. Nenazadnje so okna pod nadstreškom, ki nekoliko ublaži neposredne vremenske vplive iz okolice. 

Okna AJM Pasiv+ so sodobnih izčiščenih linij. Preprost videz oken, ki ravno zaradi tega delujejo izredno sodobno, se skupaj s sivo lazuro odlično zlije z interierjem nekoliko industrijskega pridiha. Sicer pa so to okna, ki so primerna za objekte, kjer se zahteva izredna toplotna izolativnost – denimo za pasivne hiše, skoraj-nič-energijske hiše in energetske sanacije.

Visoko kakovostna lesena okna Pasiv+ v celoti izdelajo v podjetju AJM. Ker je les naraven material in zelo občutljiv na vplive iz okolja, sta njegovo skladiščenje in obdelava v strogo nadzorovana, zaradi česar je končni izdelek, torej leseno okno, najvišje kakovosti.

Proizvodnja lesenih oken AJM ni serijska, niti visoko nakladna, zato tovrstna okna brez dvoma spadajo v sam vrh ponudbe na slovenskem trgu. Izdelava lesenih oken poteka s pomočjo najsodobnejše tehnologije, kljub temu pa se ravno zaradi natančnosti in skrbnega ravnanja z lesom eno okno izdeluje v povprečju tudi 14 dni. 

So lesena okna prava izbira tudi za vas? 

Kakšna okna izbrati za svoj dom? Lesena okna, kot sta jih lastnika hotela Gentry 11, ali morda raje okna LES-ALU? Okna PVC ali okna PVC-ALU ? Samo okna ALU okna? Težka odločitev! Vsaka imajo svoje prednosti in tudi pomanjkljivosti. Po nasvete se pa vedno lahko obrnite na podjetje AJM, kjer se bodo poglobili v vaše potrebe, vam predstavili vse lastnosti posameznih vrst oken ter vam svetovali najbolj optimalno izbiro za vaš tip objekta in vaš način življenja. Že zdaj pa si lahko prenesete njihov E-vodnik za preudaren nakup novih oken

Sponzorirana vsebina