Arhitektka je za svojo mlado petčlansko družino zasnovala dom, ki je moderen, funkcionalen in obvladljiv. V eni etaži ponuja vse, kar je potrebno za udobno življenje in zdravo otroštvo.

Pritlična hiša v obliki L ima dnevne prostore z veliko teraso umeščene na sredino, prostori, namenjeni za umik od vsakdanjega vrveža, pa so razporejeni levo in desno od dnevnega središča. Da bi se čim bolje povezala s podeželjem in naravo, ki jo obkroža, ima hiša tudi veliko steklenih površin in premičnih sten, skozi katere vstopa vanjo kar največ dnevne svetlobe, hkrati pa prebivalcem ponuja krasne razglede na zeleno okolico.

Odprtost navzven

Prav ta odprtost hiše navzven je bila lastnikoma zelo pomembna, zato sta precej razmisleka namenila stavbnemu pohištvu, oknom in vhodnim vratom. Kot glavni material sta izbrala aluminij, tako so okna povsem aluminijasta, vrata aluminijasta v kombinaciji z lesom, oboje pa znamke AJM.

Enotna siva barva okenskega profila

Okna AJM ALU 75+, na katere sta stavila, so primerna za zahtevnejše energetsko varčnejše objekte. Profili oken imajo 75 mm debel podboj in 85 mm debela krila s  prekinjenim termičnim mostom, kar skupaj s pestro izbiro termoizolacijskih stekel omogoča doseganje višjih vrednosti toplotne izolativnosti, kot smo jih vajeni. Skupna toplotna izolativnost okna znaša Uw = do 0,79 W/m²K. Tako na zunanji kot notranji strani sta izbrala enotno barvo profila, in sicer sivo DB 703, ki deluje brezčasno, hkrati pa poudari arhitekturo objekta.

Velike drsne stene v obliki drsno-dvižnih vrat ponujajo lep prehod na teraso. 

Vhodna vrata so narejena v kombinaciji lesa in aluminija

Vhodna vrata so iz linije Trend. Leseno krilo je iz ščetkanega hrasta, podboj pa iz aluminija. K vhodnim vratom sta lastnika dodala še obsvetlobo, ki vežo bogato osvetli z dnevno svetlobo in vrata hkrati estetsko zaokroži, da dajejo vtis o večjem in prestižnejšem vhodu. Na obsvetlobo lahko po želji kadarkoli dodata še strukturno obsvetlobo ter s tem poudarita moderen in rahlo industrijski videz objekta. 

Vedno se je lepo vrniti domov. Še posebej pa v tako čudovito družinsko hišo, ki jo vrhunsko stavbno pohištvo po eni strani ščiti, po drugi pa tesno poveže z naravo.

Več >>> AJM

Sponzorirana vsebina