Stanovanje z urbanim parterjem

Manjše stanovanje v Ljubljani so Mertelj Vrabič Arhitekti opremili z nujnimi kosi v nevtralnih barvah, ki stanovanje vizualno povečajo in dovoljujejo personalizacijo skozi številne predmete z osebno noto.

0

Bistven doprinos arhitektov je bila rehabilitacija balkona, ki je bil pred petnajstimi leti zaprt s plastičnimi paneli. Ker je bil lastnici bolj kot nekaj kvadratnih metrov površine pomemben stik z urbanim predprostorom, so balkon obnovili. Da bi bivanje zunaj izboljšali, so arhitekti prišli do radikalne ideje: ker lastnici za večino opravkov zadostuje kolo, bodo na parkirno mesto tik pod balkonom namesto avtomobila raje parkirali star, odslužen tovornjak. Njegovo nakladalno površino bodo zazelenili in pred blokom v neposredni bližini centra Ljubljane ustvarili pravo majhno urbano džunglo. Odreči se tako redki dobrini kot je parkirno mesto v središču Ljubljane in namesto avtomobila na prvo mesto postaviti naravo, hkrati pa pripomoči k bivalnemu ugodju celotne soseke je hvalevredni precedent v slovenskem prostoru.

Poleg balkona je bila izvedena celovita prenova interierja: nove napeljave, novi tlaki, nova kopalnica in kuhinja so predstavljali velik poseg znotraj lupine starega bloka. Monokromatska barvna paleta omogoča skladno in zračno podobo, ki jo smiselno dopolnjujejo izbrani kosi pohištva iz različnih obdobij.

Interier: Mertelj Vrabič Arhitekti

Fotografije: arhiv avtorjev

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite svoj komentar
Vpišite svoje ime

VARNOSTNA KODA *