Ko vržete zrezek na ponev, je nekaj samoumevnega, da hkrati vključite tudi napo, ki jo imate nad kuhališčem. Njena glasnost vam sicer preprečuje, da bi se lahko normalno pogovarjali z družinskimi člani ali obiski, večkrat pa se tudi zgodi, da vam je napoti in pride do bližnjega srečanja z vašo glavo. Ste se že kdaj vprašali, kako bi bilo kuhati brez klasične nape ter bi odvod pare in maščob imeli urejen drugače? Bilo bi enkratno in je tudi že povsem mogoče. Potrebujete le pravo kuhališče!

Will BruckBaur, ustanovitelj blagovne znamke Bora, je že pred časom napovedal, da bo kmalu konec kuhanja na klasičnih štedilnikih in z napami, kot smo jih poznali do zdaj. Njegove napovedi se že uresničujejo, kajti vsak, ki se sreča z Boro, doživi štedilnik v popolnoma novih dimenzijah in niti pomisli ne več, da bi se vrnil na starega. Kuhališče Bora namreč ne potrebuje dodatne nape, saj ima to že vgrajeno, kar pomeni, da vam nad glavo nič ni napoti in lahko kuhate s prostim pogledom nad lonce.

Ni čarovnija, ampak fizika

Kuhališča Bora so zasnovana z vgrajenim sistemom odvoda pare in maščobe. Para, ki se tvori pri kuhanju, se odvaja točno tam, kjer nastaja – torej na kuhalni plošči. Seveda se sprašujete, kako je mogoče, da kuhališče odvaja paro navzdol, če se ta dviga gor, a odgovor je čisto preprost. Ne gre za čarovnijo, temveč za fiziko, ki upošteva osnovna načela teorije pretoka zraka. Odvod pare Bora namreč ustvarja prečni zračni tok, ki je večji od hitrosti dviga kuhalne pare – zato ta pade navzdol. Odvod pa nase ne vleče samo pare, temveč tudi maščobo, ki je največja težava klasičnih kuhanj, kjer se maščoba nabira na zavesah, stenah, omarah, tudi v napah in vonjave se širijo navadno po celem stanovanju in nikakor niso prijetne. Poleg tega se para dviga in tisti, ki nosite očala, imate zaradi nje večkrat zarošena stekla, kar je moteče. Nadalje vam visoka glasnost klasične nape preprečuje pogovore, ker je po navadi montirana na višini glave, se vanjo tudi zaletavate.

Nasprotno je kuhalna plošča Bora popolnoma druga zgodba:  

  • Na največji stopnji delovanja ustvarja zvok, ki je celo tišji od cvrčanja mesa. 
  • Bora odvaja paro in maščobo neposredno iz posod, zato dvig pare sploh ni mogoč. Delce maščobe učinkovito prestreže maščobni filter iz nerjavečega jekla.
  • Bora prinaša prost pogled brez zarošenih očal in brez moteče nape v višini glave.
  • Čiščenje je sila preprosto. Filter preprosto potegnete iz kuhališča in ga po končanem kuhanju skupaj s posodo operete v pomivalnem stroju.
  • Bora združuje najboljše materiale in visoko funkcionalnost ter preprost dizajn.
  • Bora ponuja možnost modularnega sestavljanja glede na vaše želje, zahteve in potrebe. Lahko sestavite kombinacije steklo-keramike, indukcije, plinskega kuhališča in/ali tepan.
  • Nekateri modeli omogočajo združljive Flex kuhalne plošče za enakomerno ogrevanje tudi največjih loncev in pekačev.  
  • Upravljanje je popolnoma preprosto – z gumbom za upravljanje, dotikom ali drsenjem.
  • Boro je možno vgraditi na notranje kroženje zraka ali na zunanji odvod (preboj v fasado). Pri notranjem odvodnjavanju je treba okvirno 2-krat letno menjati ogljen filter, medtem ko pri zunanjem odvodu to ni potrebno. Je pa treba Boro vključiti že v arhitekturni načrt zaradi cevnega sistema.
Najnovejša različica kuhališča Bora je Bora M Pure, ki ima najbolj fleksibilen in kompakten sistem odvoda pare. Kuhališče M Pure je primerno za kuhinjsko posodo vseh velikosti in oblik.

In kje lahko kupite in izveste še več o kuhališčih Bora? Obrnite se na katero koli poslovalnico Etis, kjer bodo prisluhnili vašim potrebam, željam in zahtevam v ustvarjanju kulinaričnega sveta ter vam pomagali izbrati pravo kuhališče. Etisova terenska ekipa, ki se nenehno izobražuje v podjetju Bora v Nemčiji, bo naredila predogled vaše kuhinje in po nakupu Boro tudi montirala. Če želite pred odločitvijo in nakupom Boro doživeti v živo, pa se lahko prijavite tudi na kulinarični dogodek BORA. Skozi pripravo hrane boste spoznali vse njene funkcionalnosti, prednosti in učinkovitosti, kajti odločitev za novo kuhinjo in njeno opremo morate sprejeti tako s svojo glavo kot z želodcem.

Več → ETIS

Sponzorirana vsebina