Načrtovanje kuhinje je ena najbolj pomembnih in hkrati zahtevnih nalog pri opremi doma. Upoštevati moramo namreč številne aspekte - od idealne umestitve kuhinje v prostor, preko funkcionalnosti gospodinjskih aparatov, pa tudi dolgoživosti naše kuhinje. Seveda pa ne gre zanemariti najbolj emocionalne komponente načrtovanja: vsi si namreč želimo, da bi estetika naše kuhinje odražala našo osebnost, poosebljala vizijo, ki jo imamo za dom, ter ustvarjala podlago za številne spomine, ki se pletejo ob pripravi obrokov za naše najdražje.

Načrtovanje kuhinje je že tako zahtevno, da bo mera polna, pa je v poplavi produktov, ponudnikov in zastopnikov včasih težko najti zanesljivega sogovornika, ki nas bo spremljal skozi celoten proces. Mi smo takšnega sogovornika našli v podjetju ETIS, kjer se ponašajo s kar tridesetletno tradicijo: njihove bogate izkušnje so prava zakladnica znanja, njihovo poslanstvo pa je spremljati vsako stranko po zahtevnem in odločitev polnem načrtovanju sanjske kuhinje – od prve skice pa do zadnjega rezervnega dela za vaše gospodinjske aparate.

Povprašali smo jih za nasvet, kako načrtovati sanjsko kuhinjo.

Primerna postavitev

Najprej je potrebno premisliti kaj si želimo, kaj potrebujemo in koliko smo v vse skupaj pripravljeni investirati. Nato moramo kuhinjo primerno postaviti v prostor, ob tem pa upoštevati še vsa pravila ergonomije in udobja uporabe. Kuhinja za tiste, ki delajo z levo roko je nekoliko drugačna od kuhinje za tiste, ki delajo z desno roko, prav tako moramo višino pulta in visečih omaric prilagoditi višini najpogostejšega uporabnika.

Naloga načrtovalca je, da posluša investitorja in poskuša na podlagi navad in načina življenja ustvariti funkcionalno in estetsko dovršeno postavitev.

“Že ob prvem stiku s stranko se trudimo prepoznati njeno vizijo sanjske kuhinje, njene navade in potrebe pri pripravi hrane,” povedo pri ETISu, kjer ničesar v oblikovalskem procesu ne prepuščajo naključju, in dodajo: “Pomagali vam bomo izbrati tisto opremo, ki je sami niti ne bi našli, a bo z njo hitreje, lažje in bolj užitek delati.”

S partnerjem next125 (ki je prejemnik več prestižnih mednarodnih nagrad za oblikovanje, inovativnost, prijaznost do uporabnika in seveda potrdil, ki izkazujejo visoko skrb za okolje) poskrbijo, da je vsaka kuhinja izdelana točno po vaših željah – standardizirani proizvodni proces pa omogoča precizno, hitro in v vseh korakih nadzorovano izdelavo.

Izbira materialov

Pri ETISu svetujejo, da je potrebno pri zasnovi kuhinje izbrati materiale, ki so odporni na obrabo in enostavni za vzdrževanje. Kvalitetni materiali namreč pomenijo dosti daljšo življenjsko dobo. Pomembno je tudi, da so materiali kar se da naravni in primerni, da prihajajo v stik z živili.

Izbira barv in dekorjev

V kuhinji dandanes ni več omejitev pri izbiri barv in materialov, ki bodo še tako preprosto kuhinjo preobrazili v elegantno lepotico. Odločate se lahko med laminiranimi pulti v različnih imitacijah dekorjev (marmor, beton, kamen, les), ali za pulte iz nerjavečega jekla, masivnega lesa, keramike, stekla, kamna. Verjemite, vaša kuhinja bo funkcionalna in kot iz revije!

Gospodinjski aparati in bela tehnika

Ko se lotimo načrtovanja kuhinje, naredimo izbor tehnike, ki jo želimo vanjo umestiti. Celota ima namreč izredno velik vpliv na funkcionalnost in končni izgled. Kakšno kuhališče bi želeli – indukcijsko, steklokeramično, na plin ali kombinirano? Kakšna bo napa – z odvodom ali brez, vgradna ali vidna, vgrajena v kuhališče? Bo pečica na višini ali podpultna? Bo hladilnik vgradni, prostostoječ, bomo imeli tudi zamrzovalnik?

V ETISu ne verjamejo, da je en izdelek idealen za vse. Verjamejo pa, da za vsako stranko obstaja idealen izdelek, ki je dober le toliko, kolikor odgovarja na njene potrebe in želje. V njihovem skrbno izbranem naboru najdete gospodinjske aparate in belo tehniko premijskega razreda – med drugim dobavljajo aparate Miele, Bora, Bosch, Liebherr, Gaggenau in druge.

“Vse izdelke osebno preizkusimo, poznamo njihovo pravo uporabno vrednost, ki je ne najdete ne v brošurah, ne na spletu,” sloves podjetja ETIS kot velikih poznavalcev bele tehnike za kuhinjo in dom potrjujejo tudi številni zadovoljni kupci.

Pika na i

Funkcionalnost je skrita očem, zato ne pozabimo na organizacijo predalov – z lesenimi vstavki s podlogo iz filca bodo kuhinjski pripomočki ostali na svojem mestu, oblogo pa boste lahko enostavno očistili v pomivalnem stroju. Nosilci pokrovk, pladnjev iz pečice in različni sistemi za ločevanje odpadkov, predstavljajo kvalitetno in udobno uporabo vaše kuhinje.

Tudi stensko oblogo lahko nadgradimo s funkcionalnimi dodatki – modularni sistem next125 Cube na primer omogoča, da kar na steno obesimo vse, kar nam sicer dela gnečo na delovni površini – od kuhinjskih brisač, držal za nože, pa do stojal za začimbe.

V ETISu vas ne bodo razočarali niti, če iščete prav posebne rešitve za kuhinjo, kot so na primer kuhinjski otok oblikovan kot elegantna miza ali pa kuhinja v omari.

Strokovna pomoč pri načrtovanju

Kot smo omenili uvodoma, je načrtovanje kuhinje eden večji izzivov pri opremi vašega doma, zato vam priporočamo, da se pri njenem načrtovanju, oblikovanju in postavitvi zanesete na strokovno in izurjeno ekipo.

Poiščite strokovnjake z dolgoletnimi izkušnjami, ki so z vami od načrtovanja do končnega izdelka in vam nudijo podporo tudi po zaključeni montaži. Še bolje, če gre za ekipo, ki je zavezana iskanju najboljših rešitev in najboljših produktov za vsako stranko posebej. Pri ETISu ponujajo vse to in še več – ponujajo nakup z garancijo ter podaljševanje trajanja življenjske dobe aparatov z vrhunskim servisom. “Za nas so naše stranke kot člani družine, in ker smo družinsko podjetje, to mislimo resno,” še dodajo.

Podjetje Etis ima več kot 30-letno tradicijo. Sprva so se ukvarjali predvsem s prodajo rezervnih delov, servisom in prodajo bele tehnike. Danes pa strankam poleg naštetega ponujajo še veliko več: pomagajo opremiti njihov dom, zlasti pri izbiri, izrisu in projektiranju njihove sanjske kuhinje. Poleg tega ponujajo tudi strokovno montažo in vzdrževanje kuhinje z lastno montažno ekipo.

Sponzorirana vsebina