Trendov, v kateri smeri naj bi se v prihodnje razvijale kuhinje, je vsako leto toliko, da jih ne moremo sproti predstavljati. Tudi tokrat naštevamo samo najimenitnejše, tiste, za katere že zdaj vemo, da bodo trajali in uspešno služili svojemu namenu – želji, da bo v kuhinji počutje udobno in domače, hkrati pa vsa oprema in pohištvo visoko funkcionalna.

In kdo je najbolj zaupanja vreden napovedovalec trendov, kot so tisti proizvajalci, ki so že danes znani po kuhinjah premišljenega, brezčasnega dizajna, natančne izdelave in kakovostnih materialov? Zgledovali se bomo po vrhunskih nemških kuhinjah next125, ki se letos lahko pohvalijo s kopico novosti na področju barv, oblik in materialov ter so bile predstavljene na najvplivnejši svetovni razstavi kuhinjskega pohištva milanski Eurocucini, ki postavlja trende za prihodnja leta.

Novi barvni koncepti

Barve so imele vedno pomembno vlogo v kuhinjah in tako bo tudi v prihodnje. Nova barvna shema kuhinj next125 zajema široko paleto satenastih in mat žametnih odtenkov, ki jih med seboj lahko kombinirate. Bodisi znotraj posamezne barvne kategorije (osnovne, elegantne, izjemne) ali med kategorijami, glavno je, da ustvarite prostor, ki bo kar najbolj po vašem okusu. Z barvami, kot so toskansko rumena, azurno modra, olivna ali barva konjaka ne bo težko ustvariti živahnega ali umirjenega kuhinjskega ambienta.

Pa še to: Z novo tehnologijo lakiranja je vidnost prstnih odtisov močno zmanjšana, vzdrževanje in čiščenje pa sta bolj prijazna do končnega uporabnika.

Nove fronte

Do zdaj smo bili pri kuhinjah vajeni materialov, kot so iveral, furnir, mediapan ali masivni les, redko smo pomislili, da bi bile lahko naše kuhinjske omarice narejene še iz česa drugega. A ustvarjalci kuhinj next125 so stopili izven teh okvirjev in med možnimi materiali za fronte ponudili  še keramiko, steklo, les z dizajnerskim robnim utorom in vertikalno narebren les.

  • Keramične fronte vzbujajo občutke, ki jih je težko opisati. Toplina in mehkoba bež barvnih odtenkov sta v harmoničnem kontrastu s hladom in trdoto keramike; fronte so zelo elegantne, vendar tudi igrive.
  • Steklene fronte odbijajo svetlobo in v prostor prinašaje veliko svežine. Ker je steklo zelo trpežen material, primeren za vsakdanjo rabo, se tudi fronte iz njega odlično obnesejo, sploh v kombinaciji z novimi štirimi barvami – mokka rjavo, sahara bež, školjkasto belo in terra sivo. Če želite nekaj posebnega, pa vas bo razveselil nov bazaltno kovinski odtenek, ki s svojo reflektivno površino v kuhinjo prinaša dodatno porcijo glamurja.
  • Lesne ličnice z dizajnerskim robom se pohvalijo z jasnimi linijami in naravno auro lesa. Rezultat so vabljive, nordijsko navdihnjene fronte z nevsiljivo estetiko, ki spominja na klasično oblikovane kuhinje.
  • Ne pozabimo pa še na lesene ličnice z vertikalnimi utori, ki bi jih lahko opisali kot moderen dizajn z vintage šarmom. Takšne ličnice delujejo zelo minimalistično in sofisticirano, poleg tega so zelo prijetne na dotik.

Novi elementi

Barve in ličnice seveda niso vse novosti, za katere so z mislijo na prihodnost poskrbeli proizvajalci kuhinj next125. Tu so še številni novi ali dopolnjeni kuhinjski elementi, s katerimi želijo doseči kar najboljšo izkušnjo uporabe prostora.

Predalnikoma višine 75 cm in 87,5 cm so na primer dodali še dimenzijo 81,25 cm, s čimer so poskrbeli za ergonomijo različnih visokih uporabnikov. Ustvarili so nov jedilniški element – kredenco, katere sive steklene fronte preprosto izžarevajo razkošje. Površine nas očarajo s skrivnostno eleganco, ki jo poudarja temna barva. Po želji jo lahko dopolnimo tudi s podlago iz veganskega usnja in z nogicami različnih oblik in dekorjev.

Gurmanom in amaterskim someljejem je namenjena vinska vitrina, ki se jo lahko umesti med visoke kuhinjske elemente in tako nemoteče zaokroži videz kuhinje. Vsi okolijsko ozaveščeni, ki vas skrbi prihodnost našega planeta, pa boste navdušeni nad novimi kuhinjskimi ročaji OceanIX Plastic. Narejeni so namreč iz recikliranih plastičnih odpadkov (večinoma gre za stare ribiške mreže), ki so jih okoljevarstveniki ali ribiči prinesli z morja, s čimer želi proizvajalec kuhinj next125 spodbuditi trajnostno krožno gospodarstvo. 

Če so bile prej filigransko oblikovane aluminijaste nogice v oniks črni barvi na voljo le za kuhinjski otok, jih zdaj lahko dodate vsem elementom kuhinje next125 ter jo s tem naredite bolj lahkotno in lebdečo ali pa jo dopolnite z zadnjo novostjo – domačim barom. Ta se skriva za žepnimi vrati, ki se pospravijo v stranske reže.

Design elementi

Ker moderne kuhinje nikakor niso več ločeni prostori, ampak del odprtega tlorisa, je vse večja težnja namenjena temu, da se ujemajo s preostalo opremo v domu. Proizvajalec kuhinj next125 tu ničesar ni želel prepuščati naključju, zato je kuhinje dopolnil še s serijo design elementov, ki so pika na i urejenega doma in lepo zaokrožijo ambient kot celoto.

Omenimo stekleno vitrino, v katero lahko razstavite svoje najdragocenejše in najlepše spominke, lebdeče police z LED osvetlitvijo, ki so lahko namenjene knjigam v dnevni sobi ali gospodinjskim pripomočkom v kuhinji, pa servirni voziček, na katerem bodo svoje mesto našle začimbe, steklenice olja ali servirni pripomočki. Nenazadnje pa sta tu še klop in miza, ki obe kar kličeta k temu, da se preprosto usedete, poklepetate ali poobedujete, kar ste pripravili v vrhunski kuhinji next125.  


Osupljive kuhinje next125 so v Sloveniji ekskluzivno na voljo le pri podjetju ETIS. Njihovi strokovnjaki bodo z vami od ideje do zaključka nakupa, ponudili vam bodo svetovanje, načrtovanje in izvedbo. Obiščete jih lahko na razstavnem prostoru v Ljubljani ali za informacijami pobrskate na njihovi spletni strani

Sponzorirana vsebina