Kuhinja že dolgo ni več omejena le na štiri stene doma, ampak je postala del odprtega tlorisa, s katerim se ji je povečala tudi namembnost. V njej kuhamo in pripravljamo hrano, tu se pogovarjamo, si delimo izkušnje in iščemo kreativne ideje. Ker je nakup kuhinje pomembna odločitev, saj jo kupujemo le enkrat ali dvakrat v življenju, bodimo pri izbiri zahtevni in ničesar, niti detajlov, ne prepuščajmo naključju. Prav nasprotno! Ravno posamezni elementi, včasih celo navidezne malenkosti, največkrat naredijo kuhinjo drugačno – avtentično in unikatno.

Vendar, kateri so tisti detajli, ki jih pri kuhinjah ne smemo zanemariti? O tem smo povprašali strokovnjake za kuhinje pri podjetju Etis, kjer znajo ugoditi še tako zahtevnim naročnikom: »Že naš pristop k stranki je drugačen, saj si jo želimo najprej spoznati. Kako kuha, kaj kuha, koliko kuha, kaj ji je najbolj pomembno pri kuhinji, konec koncev, ali raje dela z levo ali desno roko  – tudi temu se prilagodi postavitev kuhinje,« pravijo in dodajajo,  da moramo pri nakupu kuhinje pomisliti tudi na tisto, kar morda na prvi pogled ni vidno, igra pa pomembno vlogo pri udobni uporabi kuhinje in njeni funkcionalnosti.

Natančna izdelava in kakovostni materiali

Kuhinja naj bo elegantna, lepa na pogled, vendar tudi natančne izdelave, iz kakovostnih in naravnih materialov, ki ne vpijajo umazanije, so trdni ter odporni na poškodbe in prstne odtise. Pri podjetju Etis na primer priporočajo materiale, ki so primerni, da prihajajo v stik živili in so enostavni za vzdrževanje.

Sodoben dizajn

Druga lastnost kakovostne kuhinje je premišljen, tehnološko dovršen dizajn, prilagojen sodobnemu bivanju. Zanj je po eni strani značilen minimalizem, po drugi pa tudi brezkompromisna funkcionalnost, ki izpolnjuje vse naše potrebe.

Toda, katera kuhinja ima vse to, se boste vprašali? Res je, redke so. Pri podjetju Etis stavijo na nemške kuhinje next125, za katere so ekskluzivni zastopnik in ki so kraljice sodobnega doma; narejene so po meri in naročilu ter polne detajlov, ki jih drugje iščemo zaman.

Kuhinja v omari

Če nam je pomembno, da je kuhinja vedno lep pospravljena, urejena in bi želeli, da v času, ko ni v uporabi, v prostoru postane skorajda nevidna, nas bo navdušila inovativna visoka omara next125 z zložljivimi vrati, ki je prejela tudi nemško nagrado za oblikovanje 2022. Vrata omare prikrijejo pogled na kuhinjo, ko je ne uporabljamo, hkrati pa omara predstavlja privlačno in inovativno arhitekturno odliko v našem prostoru. Ko je zaprta, izgleda kot klasična večdelna omara, ko se ob lahkem dotiku odpre, pa razkrije svojo polno funkcionalnost – pred nami se pojavijo pečica, kavni avtomat, kuhališče in vse ostalo, kar potrebujemo v funkcionalni kuhinji.

Tako imenovani Pocketsystem kuhinje lahko opremimo po svojih željah ter je na voljo v različnih barvah in materialih. Notranjost je lahko oblikovana tako, da ustvari barvne kontraste z zunanjostjo.

Drugačen kuhinjski otok

Kuhinjski otok ni novost, saj že leta velja za zelo priljubljen osrednji del kuhinje, ker združuje pripravo hrane, njeno uživanje in ostale vsakodnevne aktivnosti družine. Je pa novost kuhinjski otok next125, ki je pravzaprav kuhalna miza. Njene nagnjene noge ustvarijo čisto in elegantno delovno postajo z integrirano kuhalno ploščo, povsem zlito z delovno površino.

Kuhalna miza je lahko narejena v številnih lesenih različicah (hrast, oreh, macesen), plošče zgoraj pa so po navadi iz keramike, stekla, umetnega kamna, dektona, fenixa …, prav tako si lahko izgled prilagodimo z izbiro števila omar, ki se nahajajo pod samo kuhalno mizo.

Kuhinjska miza se popolnoma ujema z različnimi ambienti in omogoča pretočen prehod med kuhinjo in jedilnico.

Dodatki za piko na i

Za konec pa še beseda o kuhinjskih dodatkih, ki so večinoma nevidni, a lahko ključno zmanjšajo nered v kuhinji. Leseni razdelilci za pribor bodo enkrat za vselej spravili v red zmešnjavo z noži, žlicami in vilicami, enako prikladne so tudi fleksibilne in pralne košare iz filca. Izdelane so s filigransko natančnostjo in po dimenzijah vseh next125 predalov in omaric. Lahko jih po želji prestavljamo in vanje lično shranimo še tako majhne kuhinjske pripomočke. Rezultat bodo vsekakor dobro organizirani pribor in predmeti, ki jih imamo radi vedno na dosegu roke.

Z vsemi naštetimi lastnostmi in elementi nam bodo kuhinje next125 resnično zlezle pod kožo, v Etisu pa nam bodo ob nakupu kuhinje pomagali od začetka ideje do samega zaključka, z lastno montažno ekipo in servisom. Skratka, poskrbeli bodo za prenos dobrih praks in bogatih izkušenj v naš projekt.  


Podjetje Etis ima več kot 30-letno tradicijo. Sprva so se ukvarjali predvsem s prodajo rezervnih delov, servisom in prodajo bele tehnike. Danes pa strankam poleg naštetega ponujajo še veliko več: pomagajo opremiti njihov dom, zlasti pri izbiri, izrisu in projektiranju njihove sanjske kuhinje. Poleg tega ponujajo tudi strokovno montažo in vzdrževanje kuhinje.

Sponzorirana vsebina