Lastniki so neizkoriščeno mansardo preuredili tako, da sta nastali sobi za najstnika in šolarko. Posebno pozornost so namenili kvalitetni izolaciji strehe z naravnimi materiali.

Ker se nam stanovanjske potrebe skozi življenje ves čas spreminjajo, se je lastnik hiše odločil, da za starejša otroka uredi neizdelano mansardo. Sprva je bilo potrebno zasnovati razporeditev sob. Ob načrtovanju sta imela lastnika v mislih tudi družinske potrebe v prihodnosti: s premišljeno umestitvijo priključkov se lahko dve razkošni otroški sobi, fines in kopalnica spremenijo v samostojno stanovanje s kuhinjo, dnevno sobo in spalnico, ne da bi bila za to potrebna večja adaptacija. 

Varno, zdravo, učinkovito

Ko je bil tloris premišljen in stene postavljene, pa je bila največja skrb lastnikov izbira kvalitetne izolacije iz naravnih materialov, ki bi otrokoma omogočala zdravo bivalno okolje na podstrešju. Izbrala sta stekleno volno Knauf Insulation Ecose, ki je edina zadostovala njunim visokim kriterijem. Ne le, da je steklena volna odlična izbira za izolacijo mansard – preprečuje namreč tako uhajanje toplote skozi streho pozimi kot tudi vdor toplote v mansardo poleti, – hkrati zagotavlja tudi veliko požarno in zvočno izolativnost.

Nova steklena volna Knauf Insulation Ecose je proizvedena iz naravnih in recikliranih surovin in z vezivom na bio osnovi, kar prispeva k trajnostni gradnji in zagotavlja visoko kvaliteto zraka v izoliranem prostoru.

Toplotna izolacija pa ima pravo vrednost in dolgoročno funkcijo le, če je vgrajena z ustreznimi sistemskimi komponentami: zrakotesno vgradnjo parnih zapor, ovir in ustreznih pripadajočih sistemskih lepilnih trakov. Primerno vgradnjo le-teh so družini zagotovili izvajalci podjetja Knauf Insulation.

Kvalitetna izvedba in izbrani materiali zagotavljajo, da bo lahko družina še dolga leta uživala v ugodju in udobju, ki ga nudi podstrešno bivanje.

Preberite še: Za varno bivanje v mansardi je potrebna vgradnja kvalitetnih materialov oziroma se podajte na spletno stran knaufinsulation.si

 
360° ogled

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA