Ekipa Celovito je pri opremi stanovanj v Ljubljani dokazala, da karakter prostora v veliki meri določajo barvni poudarki in izbrani dodatki za dom.

V ekipi Celovito so pred kratkim zaključili opremljanje in urejanje dveh novih stanovanj v središču Ljubljane. Tlorisa stanovanj sta zrcalno identična, bistvena razlika pa je v orientaciji – eno je obrnjeno proti severu, s pogledom na Karavanke, drugo pa proti jugu, s pogledom na center mesta. V biroju so se zato odločili, da bodo vsakemu izmed stanovanj nadeli svoj karakter – z barvami, detajli in dekoracijo. Ljubkovalno so ju poimenovali jin in jang.

“Stanovanji sta bili kupljeni kot investicija in sta trenutno namenjeni oddajanju. To je tudi eden izmed razlogov za omejen budget pri opremljanju, ki je bil za nas poseben izziv,” pove arhitektka Ajda Kolenbrand. Biro je znotraj finančne omejitve odlično deloval, saj je rezultat prostorsko bogat in sodobno opremljen par stanovanj.

Pogled na Karavanke iz stanovanja s sončnim karakterjem

Obe stanovanji sta opremljeni v nevtralni, belo-sivi paleti. Stanovanje, ki gleda proti severu in mu primanjkuje naravne svetlobe, so popestrili z živo rumeno stensko oblogo v kuhinji in po stanovanju razpršili dodatke v rumeni barvi.

Južno stanovanje z urbano noto

Ravno obratno so stanovanje, obrnjeno na jug, s svetlo modro nekoliko ohladili.

Nam se dopadeta oba. Pa vi? Bi raje najeli modrega ali rumenega?

Inteirer in fotografije: Celovito