Naši kosmatinci imajo pomembno mesto v našem srcu, prav tako pa tudi v našem domovanju. Zato je prav, da prav poseben razmislek namenimo tudi izbiri njihove opreme. Ta še zdaleč ni več dolgočasna, temveč lahko ob širokem spektru izdelkov najdemo tudi oblikovalsko navdahnjene.

Izbira primernega pohištva za hišne ljubljenčke zahteva skrben premislek tako z vidika funkcionalnosti kot tudi estetike. Na prvem mestu je seveda udobje, vključno s potrebami našega kosmatinca. To pomeni, da moramo v ozir vzeti njegove telesne značilnosti (velikost, starost, teža …) in potrebe. Ima rad ležišče z naslonjalom za glavo? Ali bolj ploskega? Kaj pa naš mačkon, rad pleza naokrog ali se najraje zvije v klopčič v nekem manj obljudenem delu doma?

Pri izbiri upoštevajte tudi materiale, ti naj bodo kar se da vzdržljivi in preprosti za čiščenje. Zberite tkanine, ki so odporne proti madežem in jih lahko precej preprosto operete v pralnem stroju. Pri tem se dobro obnesejo blazine, katerih prevleke je mogoče sleči in očistiti v stroju. Poskrbite tudi, da bo pohištvo varno za vaše hišne ljubljenčke. Izogibajte se ostrim robovom, toksičnim materialom ali majhnim delcem, ki bi jih hišni ljubljenčki lahko pogoltnili.

Foto: Unsplash

Izberite pohištvo, ki dopolnjuje vaš obstoječi dekor. Ne pozabite, da se dizajnersko pohištvo za hišne ljubljenčke lahko izkaže kot dobra naložba, zato si vzemite čas za raziskovanje in izbiro pravih kosov za vaš dom ter potrebe vašega ljubljenčka. Prepričani smo, da vam bo kateri od spodnjih predlogov padel v oči.

MS Cat Litter Box

Mačja stranišča so danes oblikovana tako, da jih ni treba skrivati. To je eno od takšnih.

Vir: MS Modern Cat Litter Box

Pasje ležišče Reserved

Tudi priljubljena modna znamka Reserved je oblikovala kolekcijo, namenjeno hišnim ljubljenčkom, z nadvse udobnim pasjim ležiščem na čelu.

Vir: Reserved

»Betonsko« ležišče za mačke

Belgijska oblikovalka Geerke Sticker je iz UHPC betona oblikovala prav posebno mačje ležišče, ki zagotavlja hlad v poletni vročini in toploto v mrzlih zimskih dneh.

Vir: Geerke Sticker

Pasje ležišče Covo

Udobna pasja votlina, primerna za manjše pasme, je izdelana iz vezane plošče in je delo nemške arhitektke in oblikovalke interierja Ute Cossman. 

Vir: MiaCara

Mačje stranišče Sito

Z nemško oblikovalsko nagrado nagrajeno mačje stranišče je delo belgijskega oblikovalca pohištva Mathiasa de Ferma. Gre za subtilno oblikovano mačje stranišče, katerega vrhnji del je oblikovan v sedišče oz. mačje ležišče. 

Vir: MiaCara

Mačji stolp

Estetsko oblikovano mačje ležišče vaši kosmatinki omogoča, da se skrije v njegov bolj intimen del na spodnji »etaži« ali pa izbere ležišče na vrhu.

Vir: Tuft Paw

Mačji praskalnik

Oblikovalski studio Jiyoung Kim je zasnoval mačji praskalnik Three Poles, ki ga odlikuje elegantna barvna shema. Izdelan je iz vezane plošče in treh kovinskih palic, elemente pa je mogoče konfigurirati, da vašo mačko kar najbolje zabavajo.  

Vir: Jiyoung Kim

Pasja postelja

Ležišče, oblikovano iz spominske pene, ki ga je oblikovalo podjetje PET & Co. Je nadvse primerno tako za mlajše kot tudi starejše pse.

Vir: PET & Co.

Stol Sharing Joy

Stol izpod rok oblikovalca Zhe Gao je namenjen tako mačjim kosmatinkam kot njihovim lastnikom.

Vir: Zhe Gao