Ko izbirate vrsto ograje za svoje dvorišče, upoštevajte vsaj štiri dejavnike: kakšnemu slogu boste dali prednost (ograja naj se ujema s stilom vaše nepremičnine), koliko zasebnosti in varnosti naj ponuja, seveda pa mora ustrezati tudi vašemu proračunu. Če želite ograjo, ki bo zagotavljala največjo možno zasebnost, potem različne odprtine v njej ne pridejo v poštev, če je varnost na prvem mestu, potem verjetno tudi ne boste izbirali plastičnih in podobnih šibkejših struktur. Vse pomembne kriterije na primer izpolnjujejo kovinske in alu ograje, ki združujejo vzdržljivost, estetiko in funkcionalnost.

Tako kot so mojstri za vse vrste vrat, so pri Hörmannu znani tudi po izdelavi dvoriščnih ograj, narejenih po naročilu iz jeklenih profilov in alu elementov. 

»Kovina je material, ki ga je mogoče rezati, stiskati, upogibati in vrezovati. Te tehnične lastnosti omogočajo izdelavo prilagojenih unikatnih izdelkov. Dodatna prednost kovinskih in alu ograj je v tem, da so izredno preproste za vzdrževanje. Zaradi antikorozijske zaščite z vročim cinkanjem so odporne proti vremenskim vplivom, rji in mehanski obrabi. Posledično so kovinske in alu ograje v primerjavi z lesenimi ali mrežnimi ograjami močnejše, stabilnejše in dolgoročno obstojnejše,« naštevajo njihove prednosti.

Polnila so lahko različna

Za polnilo v ograjnih poljih lahko izberete med horizontalnimi lamelami, perforiranimi polnili, navpičnimi palicami, paneli ali pa se odločite samo za okvir, ki ga zapolnite po lastni potrebi. »Polnila v ograjnih poljih so običajno enaka ali podobna kot v dvoriščnih vratih, kar pripomore k enotnemu izgledu celotnega objekta,« svetujejo Hörmannovi strokovnjaki in dodajajo, da njihove kovinske in alu ograje zagotavljajo robustno pregrado, ki ne samo poveča varnost, temveč vaši posesti doda pridih elegance.

Glavne lastnosti kovinskih in aluminijastih ograj

1. Trajnost: Ker so izdelane iz vrhunskih kovin, vključno z jeklom ali aluminijem, kovinske ograje zlahka prenesejo težke vremenske razmere in so odporne proti koroziji. Končna obdelava zagotavlja, da na dolgi rok ostanejo enako estetske, hkrati pa zahtevajo le malo vzdrževanja.

2. Izboljšana varnost: Varnost je na prvem mestu, zato so kovinske in alu ograje zasnovane z mislijo na to. Robustna konstrukcija odvrača nepridiprave in zagotavlja dodatno zaščito lastnine. Robustnost ograj dopolnjuje njihov prefinjen dizajn, ki predstavlja popolno ravnovesje med močjo in eleganco.

3. Estetska privlačnost: Čeprav je varnost najpomembnejša, Hörmann razume tudi pomen estetike. Ograje imajo eleganten dizajn, izdelane detajle in so na voljo v različnih stilih, kar vam omogoča, da izberete takšno, ki dopolnjuje arhitekturo vaše nepremičnine. Ne glede na to, ali imate raje klasičen, moderen ali retro videz, ima Hörmann ograjo po vašem okusu.

4. Možnosti prilagajanja: Pri Hörmannu se zavedajo, da je vsaka nepremičnina edinstvena in da je personalizacija ključna. Kovinske ali alu ograje so na voljo v različnih višinah, končnih obdelavah in barvah, kar vam daje možnost, da ograjo prilagodite svojim željam.

5. Preprosto vzdrževanje: Naložba v kovinske ali kovane ograje pomeni naložbo v izdelek, ki zahteva malo vzdrževanja. Uporabljeni materiali so odporni proti rji in gnitju, kar zmanjšuje potrebo po pogostem barvanju, čiščenju, popravljanju … To vam omogoča, da uživate v prednostih varne in privlačne ograje brez nenehnih skrbi zaradi vzdrževalnih del.


Hörmannova zavezanost kakovosti in inovativnosti se ne kaže le v pestri izbiri vrat za celoten dom, ampak tudi v ponudbi kovinskih in alu ograj, ki so pika na i vsake nepremičnine. Več o kovinskih in alu ograjah izveste na njihovi spletni strani ali ob obisku salona v Ljubljani ali Mariboru.

Sponzorirana vsebina