Prva stvar, ki jo opazite, ko se pripeljete domov, je okolica vaše hiše. Na hitro jo preletite, potem pa se vam pogled ustavi na dragulju te zunanjščine – vratih, ki vas vabijo v domače kraljestvo. Že ob pritisku na kljuko veste, da tem vratom lahko zaupate, da so varna, da vam odpirajo priložnosti in da se za njimi odvijajo prijetne zgodbe. Takšna vrata privoščimo vsem, zato smo pripravili 6 namigov, kako priti do njih na enostaven način.

1. Pomembna je tradicija

Ko ste v procesu nakupa vrat, je v prvi vrsti pomembno to, da preverite tradicijo podjetja, ki vrata proizvaja. So s poslovanjem ravno začeli in torej lahko pričakujete številne začetniške težave, ali pa imajo, nasprotno, že več desetletno tradicijo z izdelavo vrat in pogonov? Preverite tudi, ali imajo vedno na zalogi rezervne dele in kako je s servisom.

Vrata Hörmann so sinonim za 80. let izkušenj in dobro ekipo, ki skrbi, da so vrata kakovostna, funkcionalna in oblikovno dovršena.

2. Stik s strokovnjakom

Pred nakupom vrat se je pametno posvetovati s strokovnjakom. Takšnim, ki ima mnogo tehničnega znanja, je strokoven, predvsem pa ima dolgoletne izkušnje iz terena, zato vam lahko postreže z nasveti iz prve roke. Naš namig: Takšne strokovnjake imajo v podjetju Matjaž, predstavniku za vrata Hörmann v Sloveniji.

3. Obiščite razstavni salon

Prednost, ki ga ponuja obisk razstavnega salona, je, da tam lahko vrata dejansko otipate, jih preizkusite in si jih ogledate v živo. S seboj prinesite načrte svoje hiše, objekta, ideje in vprašanja, s katerimi boste ob pomoči prodajalcev lahko pregnali morebitne dvome pred nakupom. Vrata Hörmann si lahko ogledate v razstavnem salonu Petrovče, Ljubljani ali Mariboru, pomoč pa v vsakem trenutku nudijo tudi njihovi spletni prodajalci.

4. Vrata za celo hišo

Da se izognete napornemu medsebojnemu usklajevanju s številnimi prodajalci in izvajalci, izberite takšnega ponudnika, ki ima vse, kar potrebujete – visoko kakovostna vrata za celo hišo, poleg tega pa tudi svoje pogone, s katerimi so vrata opremljena. To pomeni, da vam lahko ponudi dvoriščna vrata, vhodna vrata, vsa notranja lesena ali steklena vrata, kovinska krilna vrata za hobi prostore, savne in podobno, ognjevarna vrata za kurilnice, garažna vrata in če se spomnite še kakšnih vrat, zagotovo tudi ta.

5. Preverite servisne storitve

Še en zelo pomemben nasvet: odločite se za tistega proizvajalca vrat, ki na vas po koncu nakupa ne bo pozabil. Ali povedano drugače: ki nudi odlično usposobljen servis, dosegljiv 24 ur na dan vse dni v letu. Neprijetna je namreč misel, da se najbolj neugodne stvari zgodijo ob najbolj nemogočih urah. Specialisti za vrata Hörmann so na voljo tudi ob 6-ih zjutraj, ko se garažna vrata nočejo odpreti, vam pa se mudi v službo. Pri manjših težavah je včasih dovolj že to, da vas prijazni serviser po mobitelu vodi, kako se sami rešite iz zagate, pri resnejših problemih pa se v trenutku pripelje tudi k vam. Kamorkoli. Ob katerikoli uri v dnevu.

6. Ali so vrata varna?

In za konec najpomembnejše – VARNOST. Preverite varnost, ki jo nudi proizvajalec vrat in preverite materiale, iz katerih so narejena. Vrata Hörmann so certificirano varna za okolje in ljudi, iz neškodljivih materialov in opremljena s preverjenimi pogoni. To je zagotavilo, da vas nepovabljeni gostje zagotovo ne bodo obiskali skozi vrata!