Vhodna vrata ima vsaka hiša, ima jih vsako stanovanje. So kot vizita doma, ki že na prvi pogled kaže, kakšen je okus lastnikov in kaj nas utegne čakati za njimi. Ni pa pomemben samo videz, tudi materiali, iz katerih so vrata narejena, štejejo. Toplotna izolativnost, varnost in preprostost uporabe so tiste kategorije, ki jih pri nakupu ne smemo spregledati.

Pri Hörmann Slovenija, ponudniku vrhunskih nemških vhodnih in garažnih vrat, pa tudi notranjih vrat ter vrat za dvorišča in industrijo, so pripravili nekaj smernic, ki jih je dobro upoštevati, ko kupujete vhodna vrata. Le tako boste z njimi zadovoljni na dolgi rok.

Vrste materialov

Vhodna vrata se morajo ujemati s celotno podobo hiše in prepričati s svojimi lastnostmi. Poleg videza je torej vedno pomembna tudi vrsta materiala. Ta določa, kako robustna, varna, toplotno izolativna in preprosta za vzdrževanje bodo vrata. Najpogostejši materiali za vhodna vrata so plastika, aluminij, jeklo in les, pri čemer z aluminijem skoraj ne morete zgrešiti.  

Varnostna oprema

Kakšna vhodna vrata najbolj odvračajo vlomilce? Pri varnostnih zahtevah se za vhodna vrata praviloma priporoča vsaj varnostna oprema RC 2, še bolje pa RC 3 ali celo RC 4. Pozorni bodite tudi na možnost večtočkovnega zaklepanja.

Izolacijske lastnosti vhodnih vrat

Če se odločate za nova vhodna vrata, ne glejte le na varnost in izgled vrat, ampak tudi na njihove izolativne lastnosti. Dobro izolirana vrata so velik prihranek za denarnico, saj dragocena energija za ogrevanje ostane v hiši. Pri tem je odločilen koeficient toplotne prehodnosti ali krajše UD vrednost vhodnih vrat. Manjša kot je vrednost, boljša je toplotna izolacija. Zakon o energiji v stavbah predpisuje za vhodna vrata največjo vrednost UD 1,8 W/(m² · K).

Dizajn

Imate v vstopnem hodniku malo svetlobe? Potem se odločite za vhodna vrata z zasteklitvijo. Tudi barve in oblikovni elementi, kot so aplikacije iz nerjavečega jekla ali ročaji z LED svetlobnimi trakovi, dajejo vhodnim vratom poseben pečat. Če vam je všeč enoten videz, lahko izberete tudi vhodna vrata v enakem dizajnu, kot so garažna vrata. Če vam je pomembnejši moderen videz, pa izberite vratna krila s polno površino. Možnost so tudi skriti vratni tečaji, za posebej velike in visoke vhode pa izberite XXL vrata oziroma takšna, ki jim višino lahko določite po meri.

Barve, motivi in zasteklitve dajejo vhodnim vratom poseben čar.

Pogoni

Ko sta obe roki polni nakupovalnih vrečk, si človek zaželi čarobnega odpiranja vrat. Tudi to je mogoče! Sodobna vhodna vrata lahko odklenete s pametnim telefonom, z ročnim daljincem ali prek povezave Bluetooth. Skeniranje prstnih odtisov ali gumbi za vnos kode, ki so vgrajeni v ročaj, prav tako odpravljajo potrebo po iskanju ključev v vaši torbici, otrokom pa na primer omogočijo dostop, tudi če so ključ pozabili ali izgubili.  

Avtomatizirana vhodna vrata je mogoče preprosto upravljati z daljinskim upravljalnikom ali aplikacijo za pametni telefon.

Vrata, ki izpolnjujejo vse zahteve

Vse to in še več vam ponujajo vhodna vrata Hörmann. Njihova najnovejša linija vhodnih aluminijastih vrat je ThermoSafe Decoral, ki izpolnjuje visoke varnostne, izolativne in dizajnerske lastnosti. Posebno eleganco vratom ThermoSafe Decoral dajejo standardni profil okvirja v intenzivno črni barvi ter zunanji ročaji in aplikacije, ki so opcijsko na voljo tudi v intenzivno črni barvi. Vrata so na voljo v številnih barvah in imitacijah, ki jih s patentiranim postopkom lakiranja prenesejo na prašno barvano aluminijasto površino in ostanejo nespremenjene dolga desetletja.

Vhodna vrata ThermoSafe Decoral lahko opremite popolnoma individualno, poleg motivov in držal lahko izbirate med različnimi zasteklitvami, glede na vaše potrebe lahko prilagodijo tudi način upravljanja. Vrata lahko odpirate preprosto, pametno in udobno – z vnosom kode, prstnim odtisom ali pametnim telefonom.

Nenazadnje imajo vrata  ThermSafe Decoral tudi vse ključne lastnosti, po katerih so znani pri podjetju Hörmann:

  • DOLGA ŽIVLJENJSKA DOBA. Konstrukcija vhodnih vrat pri podjetju Hörmann je rezultat lastnega razvoja in lastne proizvodnje. Aluminijasta vrata so tudi trajnostno preizkušena, zato imate nanje 10 let garancije.
  • VRATNO KRILO BREZ VIDNEGA PROFILA. Vrata ThermoSafe Decoral omogočajo ekskluziven in eleganten sprejem. Lepo oblikovano, na notranji in zunanji strani polno vratno krilo z zakritim profilom izpolnjuje najvišje oblikovalske zahteve. Notranji videz vrat se idealno ujema z vašimi sobnimi vrati.
  • PREPRIČAJO V VSAKI IZVEDBI. Aluminijasta vhodna vrata Hörmann v številnih pogledih prekašajo plastična ali lesena vrata. S popolnoma prilagojenimi in visokokakovostnimi materiali postavljajo visoka merila na področju stabilnosti, zvočne in toplotne izolacije. Poleg tega izpolnjujejo tudi zahteve zakona o energiji v zgradbah.
  • SERIJSKA VARNOSTNA OPREMA. Vhodna vrata Hörmann morebitnim dolgoprstnežem zelo otežujejo, da bi vlomili. Tako varujejo dom pred nepovabljenimi gosti.

Več >>> Hörmann Slovenija

Sponzorirana vsebina