Vrata so pomemben del doma, saj poudarjajo njegovo individualnost in domačnost. Vhodna in garažna vrata zaokrožijo arhitekturno podobo objekta, medtem ko notranja vrata v ambient prinašajo toplino, praktičnost in - odvisno od izbranih detajlov - tudi edinstvenost. Da pri izbiri vrat ne boste izgubljali živcev, zapravljali časa in s tem tudi denarja, je najbolje najti ponudnika, ki ima vse na enem mestu: vrata, pogone, dodatke in tudi zanesljiv 24-urni servis – skratka vse za vrata od A do Ž.

Iskanje pravih vrat za novogradnjo ali prenovo zna biti velik zalogaj. Brskanje po spletu, zbiranje ponudb, romanje od ene trgovine do druge, usklajevanje, na koncu pa kljub vsemu trudu dostikrat ugotovite, da vrata niso to, kar ste si predstavljali. In glavno spoznanje? Ko bi vsaj lahko dobili vse na enem mestu. In tudi lahko!

Hörmann Slovenija je tisti naslov, kjer ne boste razočarani. S 75-letnimi izkušnjami ter s preko 20 milijoni prodanih vrat in pogonov je družinsko podjetje Hörmann številka ena za garažna vrata, vhodna vrata in nadstreške, notranja vrata, pogone in odličen servis. K temu pa prištejte še strokovno svetovanje, načrtovanje in vgradnjo, ki jo prevzame strokovnjak in istočasno odpelje morebitna odslužena vrat in poskrbi za njihovo varno razgradnjo. Če torej iščete vrata za svoj dom, boste pri Hörmann Slovenija našli naslednje:

•• Garažna vrata

Hörmann ima za vsako garažo in zahtevo ustrezna vrata: klasična dvižna vrata, kompaktna navojna, toplotno izolirana sekcijska vrata in praktična stranska sekcijska vrata. Vsa nudijo individualne možnosti oblikovanja in domišljene detajle, kot so mehansko varovalo pred dvigovanjem garažnih vrat za visoko stopnjo protivlomne zaščite, BiSecur brezžični sistem pogonov za več udobja in varnosti ali plastično podnožje podboja sekcijskih vrat za optimalno dolgotrajno zaščito vrat. Sekcijska vrata so lahko oblečena tudi v Duragrain »kožo«. Gre za končne premaze, ki so UV obstojni, odporni proti praskam ter imitirajo na primer beton, bambus, smrekov les, tikovino, oreh, češnjo …  Imitacija ima naraven, barvno pristen in do podrobnosti originalu zvest karakter.

•• Vhodna vrata

Vseeno, ali se odločite za izvedbo iz aluminija ali jekla/aluminija: varnost in prvovrsten dizajn sta pri Hörmann vhodnih vratih vedno vključena. Naslednja prednost je odlična toplotna izolacija – prihranili boste energijo in denar. Vhodna vrata ThermoCarbon so z vrednostjo toplotne prepustnosti 0,47 W/(m2·K) svetovni prvak v toplotni izolaciji in opcijsko z varnostno opremo RC 4 istočasno tudi najboljša glede varnostnih razredov med aluminijastimi vhodnimi vrati.

•• Lesena notranja vrata

Kakovostna lesena notranja vrata dajejo vašemu domu izjemno prijetnost in se harmonično vključujejo v celostno podobo štirih sten. Med številnimi izvedbami in dizajni poiščite tista, ki se idealno ujemajo z vašimi zahtevami. In če si želite neoviran dostop za invalide ali pa samo več udobja, lahko svoja notranja vrata upravljate tudi avtomatsko s Hörmann pogonom PortaMatic: enostavno z daljinskim upravljanjem, s tipkalom ali z aplikacijo Smartphone.

•• Dvoriščna vrata

Kovinska dvoriščna vrata in kovane ograje polepšajo izgled vašega doma. Zaščitena so z vročin cinkanjem, ki jih varuje pred mehansko obrabo, korozijo in jim s tem podaljša življenjsko dobo. Seveda so opremljena s Hörmann pogoni, pri čemer je vodilo vgrajeno v sklop vrat, zato ne potrebujejo vodila v tleh.

•• Jeklena vrata

Robustna jeklena vrata Hörmann so primerna za notranjost in zunanjost objektov, od kleti do podstrešja. Kot zunanja vrata se odlično obnesejo za kleti, ogrevane ali neogrevane pomožne zgradbe, garaže z vhodom v stanovanjski del hiše, hobi prostore. Kot notranja vrata pa so primerna za otroške sobe, stopnišča, kurilnice, skladiščne prostore, pisarne … Jeklena vrata so vsekakor zanesljiva, stabilna, vzdržljiva in proti vremenskim vplivom odporna izbira.

Vrata Vitraplan.

•• Industrijska vrata

Industrijske hale, obrtne prostori, skladišča, delavnice … Za takšne objekte  pridejo v poštev industrijska vrata Hörmann, ki so v vseh detajlih izdelana za dolgo delovanje, dobro izolirana, robustna, ekonomična in trajnostna. Vrata so lahko oblikovana po individualnih željah. Omeniti velja zlasti ekskluzivno Vitraplan zasteklitev, ki jo odlikuje privlačna kombinacija odseva svetlobe in nemotenega pogleda v barvnih odtenkih sive in rjave; sodobni arhitekti vrata z Vitraplan zasteklitvijo vgrajujejo tudi v reprezentativne zgradbe in moderne hiše.

•• Pogoni vrat

Hörmann pogoni in elementi upravljanja so prepričljivi zaradi inovativne tehnike, ekskluzivnega dizajna in kompatibilnosti. S posebno varno kodiranim brezžičnim sistemom BiSecur lahko pogone svojih garažnih in dvoriščnih vrat kot tudi pogone drugih vrat udobno in varno upravljate z brezžičnimi sprejemniki. Za upravljanje lahko uporabite elegantne ročne oddajnike, stacionarna brezžična tipkala in lepo oblikovana notranja brezžična tipkala – kar vam je ljubše.

••Servisne storitve

Nenazadnje pa je zelo pomembno tudi to, da pri Hörmann Slovenija po koncu nakupa na vas ne bodo pozabili. Nudijo namreč odlično usposobljen servis, dosegljiv 24 ur na dan vse dni v letu. Pri manjših težavah je včasih dovolj že to, da vas prijazni serviser po mobitelu vodi, kako se sami rešite iz zagate, pri resnejših problemih pa se v trenutku pripelje tudi k vam. Kamorkoli. Ob katerikoli uri v dnevu.