Ob prvem šolskem dnevu smo naše gledalce poprosili, naj z nami delijo fotografije sobic svojih otrok. Odziv je bil precejšen, zato izbor najlepših nikakor ni bil preprost. A našli smo nekaj sobic, ki so nas povsem navdušile.

Popolna otroška sobica je tista, ki otroku zagotovi ravno dovolj prostora in udobja za varno odraščanje. Je sobica, v kateri se čuti samostojen, a še vedno blizu družini. Je soba, ki je funkcionalna, a vseeno tako pravljična, da vanjo rad povabi prijatelje. Je soba, v kateri se bo dobro počutil tako pri 5. mesecih kot pri 5. in 15. letih. Je soba, ki sta jo otrok in starš z roko v roki opremila z mislijo na otrokovo osebnost in njegove želje na eni strani ter na red in uporabnost na drugi.

Pri izboru najlepših sobic smo iskali prav to: ravnotežje med uporabnostjo in udobjem; med opremo in dekoracijo; med serijskim (in vsem dostopnim) in unikatnim, posebnim.

Sobice za novorojenčke

Foto: Vika Zore

Pri bralki Viki so novorojenki namenili manjšo sobico. Opremili so jo tako, da bo lepo rasla z malčico – od prvih dni, preko prvih korakov pa do začetkov šole.

Foto: Brina Uršič

Četudi je sobica majhna, še ne pomeni, da ne more biti zanimiva. Brinina hči je dobila dvignjeno otroško posteljico v obliki hiške, pod njo pa se kriva še obilo prostora za shranjevanje oblačil in igrač.

Foto: Nastja T. Wiederwohl Čamdžić

Si predstavljate, da imate trojčke?! To pomeni tri posteljice, tri avtosedeže, tri sete oblačil … A sploh ni nujno, da tudi tri otroške sobice. Mamica Nastja je za svoje tri sončke opremila skupno sobico, kjer si otroci nekatere stvari delijo, druge pa imajo ločene. Vsak otrok ima določeno barvo, tako da je staršema lažje skrbeti za red in hitrejšo organizacijo.

Pri gledalki Ani so z hčerko izdelali prav posebno zibko; bralka Sofia pa je sama porisala steno za posteljico.

Sobice za predšolske otroke

Foto: Andreja Talan Pangerc

Zelo nas je navdušila sobica 3,5-letne deklice gledalke Andreje, ki pove: “Mamica je imela idejo, ati pa je to idejo v celoti uresničil … Sobica pa je v celoti narejena tako, da bo rastla skupaj s punčko.” V sobici, izdelani po meri, najdemo posteljo s čudovitim posteljnim vzglavjem, pa še veliko pisalno mizo in dovolj prostora za shranjevanje.

Foto: Natalija Ferk

Zelo nam je bila všeč tudi sobica, ki jo je z nami delila gledalka Natalija. V tej mansardni sobici se na vsakem koraku skriva gozdna tematika: na stenski poslikavi najdemo srno, na zavesah in baldahinu pa gozdne živali. Močne barve, ki posegajo izven klasične otroške barvne palete, nas preselijo v pravljični svet.

Foto: Kaja Jarh

Dekličina sobica, vsa v belem, je kot iz revije: preprosta, urejena, v svetlih in lesenih tonih, s skrbno izbrano dekoracijo … Okusno in čudovito!

Foto: Maruša Čenažek

Še ena pravljična sobica pripada bratcu in sestrici, ki si sobo delita. Pohištvo po meri dodobra izkoristi prostor, ki je na voljo; medtem ko skrbno izbrana dekoracija in dodatki za dom poskrbijo, da otroka odraščata v lepem in usklajenem okolju.

Foto: Melani Jurkovic

V te sobici nas je navdušila poslikava, delo mamice Melani. Ne le, da se poslikava barvno ujema s toni pohištva, pač pa je dopolnjena še z majhnimi košaricami na balonih, kamor lahko otroci posadijo svoje najljubše plišaste igrače.

Sobice za šolarje in najstnike

Foto: Stanka Geršak

Bralka Stanka je sobo za svoji hčeri uredila tako, da jima je namenila enako pohištvo – posteljo, omare, stole – a z majhnimi personalizacijami, ki so gotovo navdušile dekleti.

Foto: Nina BC

Majhna sobica ali grajski stolp? Hči gledalke Nine si je sobico opremila z obilico stenske dekoracije, očarljivim lestencem in pa številnimi roza dodatki. A če pogledamo globlje: pohištvo, s katerim je napolnjena sobica, je zelo funkcionalno in bo punčki služilo tudi, ko bo princeskin dekor zamenjala kakšna bolj odrasla tematika.

Foto: Sonja Polanec

Sobico v nevtralnih tonih dopolnjuje enkratna foto-tapeta, ki majhen prostor napolni z velikim karakterjem.

Vsem staršem se za sodelovanje lepo zahvaljujemo!