SoNo arhitekti so zasnovali moderno hišo, ki lastnikom ustreza s funkcionalnim tlorisom. Interier je preprostih linij, iz naravnih matarialov in z dodatki, ki dajo domu čar in toplino.

Kljub temu, da je enodružinska hiša v okolici Ljubljane montažna, definitivno ni kataloška: podjetje Marles hiše je v sodelovanju s SoNo arhitekti in podjetjem Planet Plus ustvarilo dom, ki ustreza sodobnemu uporabniku, sledi tlorisni funkcionalnosti in je s posluhom umeščen v krajino.

Hišo sestavljajo trije volumni, postavljeni v trikotno kompozicijo, ki jo deloma nadkriva daljša lamela zgornjega nadstropja. Medtem ko je dinamična oblika pritličja pokrita z ravno streho, je zgornje nadstropje zaključeno z dvokapnico, ki se sklada z okoliško stanovanjsko arhitekturo.

Kljub dinamični obliki pritličja, je njegova fasada minimalno razgibana, medtem ko je fasada preprosto oblikovanega zgornjega nadstropja bolj drzno zasnovana, s kompozicijo temnih barvnih odtenkov in tekstur z naravnimi barvami lesa.

Svetel interier z nadstandardno opremo

Ob vstopu v odprto prostorno in dinamično oblikovano pritličje se postopoma odkrivajo prijetni in intimni ambienti bivalnih prostorov. Dnevna soba ter jedilnica nudita največ naravne svetlobe skozi velike steklene površine, ki odpirajo notranjost k urejeni zelenici. Večje stopnišče nas vodi v zgornje spalne prostore, kjer se nahajajo glavna spalnica z lastno garderobo in kopalnico ter dve otroški sobi z manjšo kopalnico. 

Vsa notranja oprema narejena po meri z industrijsko izdelavo, brez lepil ter z nadstandardnimi debelinami in površinskimi obdelavami, ki zagotavljajo obstojnost pohištva tudi po letih uporabe. Prevladujejo čiste linije, enostavni materiali, sivo-pastelni toni ter hrast v različnih površinskih obdelavah.

Arhitektura: SoNo arhitekti, interier: Planet Plus

Izvajalec: Marles hiše