Biro Gašperič

Naš kreativni izziv je oblikovanje prostorov za ljudi, s katerimi si delimo temeljne vrednote. Zanimajo nas navdihujoči posamezniki ali družine, ki želijo živeti polno in uravnoteženo življenje, začinjeno s potovanji. Potovanji v naravo. Potovanji vase. Potovanji v kulture. Potovanji v znanost.

Področje delaprojektna dokumentacija za novogradnje, prenova hiše ali stanovanja, notranja oprema, zunanja ureditev
LokacijaPrikrnica 14, 1251 Moravče
Telefon041 758 583
E-poštamatej@birogasperic.com
Spletna stranwww.birogasperic.com

Misel, ki nas navdihuje?

Arhitektura za spoštljive ljudi. Navdihujoče. Ljudi, ki dneve radi preživljajo zunaj, povezani z naravo. Popotnike. Ljudi, ki niso odvisni od televizorja in imajo senco drevesa raje od klimatske naprave. Takšne ljudi izbiramo za svoje naročnike. In takšni ljudje izbirajo nas.

Naše storitve

Pisanje scenarijev življenja skozi holistično storitev projektiranja družinskih hiš, grajenih iz naravnih in zdravih materialov ter z občutkom za prostor in ljudi.

Ekipa biroja Gašperič

Izpostavljena dela

Hiša za planinsko družino

Hiša skupaj s servisnimi objekti ustvarja intimno notranje dvorišče, ki se kopa v soncu. Poudarjeni so najbolj atraktivni pogledi na Ljubljansko kotlino. Z namenom minimizacije stroškov gradnje je zaradi zelo skalovitega terena dvignjena od tal.

Hiša za več kot dva

Mlad par se je odločil, da bo otroka pričakal v lepem in naravnem. Izbrala sta zemljišče, postavljeno med griče in vrsto mogočnih dreves in začela iskati način, kako bi načrtovano hišo postavila v harmoniji z naravnim okoljem.

Pametna hiša

Sistem pametnih instalacij povezuje vse aktivne naprave v hiši. Avtomatsko delovanje se prilagaja prebivalcem in ne obratno, kar včasih vzbuja občutek, da je hiša, ne samo pametna, ampak tudi živa.

Hiša za družino, ki ve

Hiša konsistentno sledi terenu ter notranji prostor povezuje s teraso in dvoriščem. Kot se za renomirano družino gostincev spodobi, je velik poudarek na notranji in zunanji kuhinji, ki pa kljub vsemu presenetita s svojo preprostostjo.

Hiša za pet svobodnih duhov

Projekt predstavlja čudovit primer alternative gradnji nove enodružinske hiše. Poseben ni le zaradi srčnih lastnikov, temveč tudi zaradi izjemne preobrazbe starega, konstrukcijsko zdravega skednja.

Preberi več