Oblikovalska ekipa se je pri snovanju interierja podala na fantastično popotovanje brez ozira na časovne in slogovne okvirje. Rezultat je eklektično stanovanje, kjer so zgodovinske plasti brez predsodkov in olepšav dopolnjene z novimi elementi.

Ljubljansko stanovanje, napolnjeno s starinskim pohištvom, lestenci in umetniškimi deli, je bilo samo po sebi očarljivo, a ni ustrezalo (življenjskemu) slogu mladega para. Je možno to že stokrat slišano zgodbo interpretirati na unikaten način?

Staro + vintage + novo

Arhitekti so se naloge lotili tako, da so na izvirne plasti stanovanja naložili številne stilne, vintage in moderne sloje, s čimer so hkrati preplavili in poudarili kvalitetno staromeščansko arhitekturo. Stanovanje z visokimi stropovi, deljenimi zasteklitvami, čudovitim parketom in stilnim pohištvom je bilo pomlajeno z novimi elementi, in nastal je dom, ki je eklektičen in koherenten, nostalgičen in sodoben, star in nov, unikaten in domač.

Stanovanje se je iz resnega in umirjenega spremenilo v sodobno in živahno z zgolj nekaterimi majhnimi posegi: sodobna minimnalistična kuhinja, udomačena z odprtimi policami in grafično talno keramiko, je zamenjala starejšo predhodnico; plast modre barve je prekrila obstoječi parket; grafične tapete so bile strateško umeščene tako, da se stapljajo s stilnim pohištvom; žametno oblazinjeno pohištvo pa briše meje med starim in novim.

Posamezni slogi se znotraj celote prepletajo do te mere, da je (v arhitekturi večkrat preostro zastavljena) slogovna meja popolnoma zabrisana. Je kavč nov? So tapete originalne? Nonšalantno pomešani kosi opreme namreč ustvarjajo intrigantno, nerazdružljivo celoto.

Arhitektura: Triiije (Andrej Mercina, Sara Miklavc Tomazin, Jagoda Jejčič, Pija Velkovrh, Brina Vizjak)

360° ogled

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA