V meščanski stavbi v starem delu italijanske prestolnice je dizajnerski studio Thea opremil suito, ki jo zaznamujejo les, marmor in ebenovina. Na prvi pogled je opazno, da so lastniki hedonisti, ljubitelji lepih stvari in da vedo, kako je treba uživati v 'La Dolce Vita' – sladkem življenju.

Za arhitekturno ogrodje suite je poskrbela arhitektka Lotte Breithaupt, ki je stavila na klasični stil s hrastavim parketom, položenim v kvadrate, bogato okrašene stene, narejene s pomočjo mavčnih odlitkov, in pohištvo, ki je sicer sodobne izdelave, vendar po videzu sega v 50. in 60. leta prejšnjega stoletja, v obdobje Fellinijeve Dolce vite.

Vir: Thea

Spalnica in dnevna soba sta združeni v enem prostoru, obe pa poleg pohištva po meri zaznamuje eleganca izbranih kosov priznanih italijanskih oblikovalcev, kot so Gio Ponti (stol), Franco Albini (knjižna polica), Ico Parisi (naslanjač) ter svetila Angela Lellija. Slednje so prilagodili tako, da ustrezajo prostoru z izredno visokimi stropi.

Vir: Thea

Po drugi strani pa je arhitektka k lesu kombinirala  kovinske elemente, med katerimi je predvsem veličastna postelja, ki jo na vsakem vogalu krasijo za rimsko obilje značilne velike rese. Te v prostor prinašajo topilno in razigranost, na veliko pa pomedejo tudi z minimalizmom.

Vir: Thea

V kopalnici kraljujejo razkošno medeninasto ogledalo in kopalniški blok iz svetlega italijanskega oreha, na katerem je položen marmorni pult z umivalnikom, oblečenim v kromirano medenino. Vrata v kabino za prhanje so steklena z jeklenim okvirjem, manjše ogledalo na steni pa je obrabljeno s pravim perjem.

Vir: Thea

Suita, v kateri najdemo tudi kamin, ponuja elegantno in razkošno udobje, v katerega je nenazadnje vtkana tudi visoka tehnologija. Ne spreglejte, denimo, televizorja, ki se nahaja za ogledalom in je viden le tedaj, ko je vklopljen.

Arhitektura: Lotte Breithaupt

Notranja oprema: THEA

Fotografije: Thea/Francesca Pagliai