Ste naveličani dolgočasnih pirhov, kakršni so doslej vsa leta kraljevali na vaši mizi in si želite letos svoje bližnje presenetiti z nečim inovativnim, drugačnim? Na spletu smo izbrskali nekaj zanimivih idej, ki bodo v vas spet prižgale iskrico kreativnosti. Namenjene so tako tistim, ki si bodo za pripravo velikonočne dekoracije in pirhov vzeli več časa, kot tudi tistim, ki bi radi nekaj enostavnega in hitro izvedenega.

Ponujamo zanimive ideje za katere ne potrebujete veliko pripomočkov, bodo pa poskrbele, da boste s končnim rezultatom resnično zadovoljni. Vaši pirhi bodo ob raznovrstni paleti idej letos res izstopali!

Prva ideja nas je navdušila, ker se vam lahko pri ustvarjanju pridružijo tudi najmlajši. Potrebujete nekaj zanimivih akrilnih barv in obstojne flomastre v osnovnih barvah. Prepustite se domišljiji, najprej pirhe obarvajte v akrilne barve, nato pa s flomastri izrišite motive. Da bi se barve hitreje posušile, uporabite sušilec za lase. Ker je ovalna oblika lahko precej zahtevna za nanos barv, začnite z enostavnejšimi vzorci, obenem pa lahko ustvarite zelo trendovske pirhe.

Nadvse elegantna različica pirhov, ki deluje sofisticirano, ni tako zahtevna za izdelavo, kot se na prvi pogled zdi. Potrebujete nekaj spihanih jajc, barvo, posebno lepilo in kovinsko folijo. Barva naj se ujema z izbiro folije, nam se dopade kombinacija sive in folije v izgledu bakra. Obarvajte jajca in počakajte, da se barva osuši. Nato jih ovijte v folijo, ki jo pritrdite s pomočjo posebnega lepila, ki ga dobite v trgovinah za ustvarjalce. Ustvarite nekaj pirhov, ki so v celoti oviti v folijo, pri drugih pa naj bo dobro vidna tudi barva.

Črna velikonočna jajca? Zakaj pa ne! Črna barva morda ni prva, na katero pomislite ob veliki noči, pa vendar lahko deluje zelo elegantno in je kot nalašč za sodobna minimalistična domovanja. Nam se je pogled ustavil na monokromatskih pirhih z razpršeno barvo. Razpršite nekaj barve na plastično podlago in odtisnite jajce obnjo. Uporabite jedilne barve, saj boste tako pirhe ob prazničnem zajtrku tudi pojedli.

Odločite se lahko tudi za bolj preprosto različico kombinacije s črnino. Jajca obarvajte v črno in z belim flomastrom narišite simpatične vzorčke.

Simpatične deklice z venčki so naravnost čudovita ideja za velikonočno praznično mizo. Potrebujete nekaj vejic šlajerja (bela sadrenka), ki jih dobite v cvetličarni, kovinsko žico in odporen flomaster. Za začetek narežite drobne vejice šlajerja. Odrežite košček žice, v velikosti, ki ustreza vrhu vašega jajca, oblikujte krogec in zvijte žičko, da jo utrdite. Nato z daljšo žičko privežite vejice šlajerja na žičnati krogec. Za konec pirhu narišite obraz.

Zadnja ideja je nekoliko nekonvencionalna, a čudovita dekoracija tudi v velikonočnem času. Potrebujete bel odporen flomaster, nekaj sukulent in majhen nožek. Za začetek na jajca narišite nekaj vzorčkov, nam se najbolj dopadejo bele pikice. Počakajte, da se barva posuši. Uporabite nožek in izrežite odprtino na vrhu vsakega jajca, začnite pri vrhu in nadaljujte navzdol, in ga izpraznite. Vsebino uporabite za praznično pecivo, potico,… S prstom naredite odprtino, dovolj veliko, da boste vanjo lahko pospravili korenine sukulent. Izperite jajčne lupine in jih postavite v škatlo za jajca. V jajce potisnite nekaj zemlje in zasadite sukulento.