»Upam, da vas moje umetniško delo navdahne, da stopite korak nazaj in najdete lastno srečo v preprostosti življenja,« se glasi citat na spletni strani multidisciplinarne umetnice Ane Bressi. In njene umetnine so prav to, saj se njihova lepota skriva v preprostih linijah in nevtralnem izboru barv.

Ana Brezovec je multidisciplinarna umetnica, ki se najraje izraža skozi ilustracijo in abstraktno umetnost. Kljub temu pa rada stopi iz svoje cone udobja ter se preizkusi tudi v drugih kreativnih disciplinah, kot sta grafično oblikovanje in animacija. Prav ta širina ji namreč omogoča, da izrazi svojo ustvarjalnost na najrazličnejše načine.

Ljubezen do ustvarjanja jo spremlja že od otroških let, njeno naklonjenost ustvarjanju pa je še dodatno spodbudila družba ljudi, ki jo je ob vsaki priložnosti spodbujala h kreativi. Svoje kreativne ideje je namreč lahko raziskovala in razvijala tudi ob boku svojega strica, slikarja. In tudi od tod izhaja navdih za njene umetnine, ki jih danes predstavlja pod svojim umetniškim imenom Ana Bressi.

Te so odete v nežne odtenke nevtralnih barv, na njih pa se bočijo preproste krivulje z globokim pomenom v ozadju. Minimalistične podobe namreč skrivajo globoke refleksije občutij, ki se zrcalijo v izbiri tekstur in izčiščenih linij.

»Moj slog ustvarjanja se je razvijal zelo postopno skozi leta in se še razvija. Začela sem s spoznavanjem različnih slogov, trenutno pa sem našla svoj glas v ustvarjanju elegantnih linij, nežnih tekstur ter minimalističnih barvnih kombinacij, ki zdaj zaznamujejo moja dela, ne glede na tehniko. Kot motiv najpogosteje raziskujem ženske, naša čustva in odnose (do sebe, drugih, narave),« podrobneje o svojem delu pove Ana.

V zadnjem času se najpogosteje posveča digitalnim tehnikam, pri čemer je njena zvesta spremljevalka grafična tablica. Digitalno ustvarjanje ji je ljubo tudi zato, ker ne zahteva veliko prostora, hkrati pa omogoča brezmejne načine izražanja. Občasno se rada vrne tudi k bolj tradicionalnim tehnikam, saj svoj slog rada z radovednostjo prenaša v nove materiale in se igra s teksturami. Za podobami na slikah se skrivajo refleksije čustev in občutij ter močna energija ženstvenosti:

»S svojim ustvarjanjem želim posredovati sporočilo samosprejemanja in spodbuditi občutek notranjega miru. Upam, da bodo vsi, ki pridejo v stik z mojimi deli, začutili moč, da se povežejo s seboj in s svetom okoli sebe.«

Njene umetnine lepo poudarijo interierje z nežnimi in toplimi barvnimi odtenki, ki so prav tako oblikovani po vodilu preprostosti. »Mislim, da se moje umetniške stvaritve najbolje ujamejo z domovi, kjer se ljudje počutijo udobno in sproščeno,« dodaja Ana, ki bi v prihodnosti rada svoj asortiman izdelkov še razširila, hkrati pa ima željo tudi po sodelovanju z drugimi znamkami in umetniki.

Več: Anna Bressi