Učiteljica po poklicu, v prostem času pa velika ljubiteljica kreativnosti in ustvarjanja. Tatjana Logar je že v otroških letih rada posegala po barvicah in ustvarjala otroške risbice, ki so se predstavile na vrtčevskih razstavah pa tudi v domači zbirki. Z leti je svoje kreativno izražanje le še nadgrajevala, danes pa se le to odraža s simpatičnimi liki na voščilnicah, ki prenašajo naše praznične misli in želje.

Pod znamko Ptičica.si nastajajo prekrasne praznične voščilnice z živalskimi liki, ki tudi v hladnih decembrskih dneh pogrejejo srca prejemnikov. Nastajajo pod Tatjaninimi spretnimi rokami, ki se že vse od malih nog urijo v ustvarjanju. Vrtčevskih risbicam je sledilo izražanje kreativnosti na steklo, tudi svilo, kasneje pa je svojo ustvarjalnost pilila tudi v slikarskem društvu MeViArt pod budnim očesom akademske slikarke Metke Gosar. Tam se je bolje spoznala z različnimi tehnikami slikanja in risanja. Sledile so skupinske razstave, pa tudi prva samostojna razstava, kjer se je predstavila z ilustrativnimi ptičicami. Odtlej jo mnogi povezujejo z motivom ptice in od tod izhaja tudi ime same znamke – Ptičica.si. Z ustvarjalnostjo je povezan tudi njen pedagoški poklic, njene niti pa se prepletajo z vsemi aspekti Tatjaninega življenja. »Lahko rečem, da je ustvarjanje del mene že od otroštva,« potrdi.

Pred letom dni se ji je porodila ideja o oblikovanju prazničnih voščilnic. »Čutila sem, da rabim čas zase, saj sem se po prebolevanju atopičnega dermatitisa nekoliko izgubila. Želela sem ponovno zanetiti strast v sebi, iskala sem nekaj, da me izpopolni in vrne nazaj k sebi. Ustvarjanje je bilo zame, prva, prava in edina pot,« o svoji izkušnji pripoveduje ustvarjalka. V težkih časih ji je vsaka naslikana ilustracija resnično polepšala dan. Prav to pa je tudi namen voščilnic in simpatičnih živalskih likov. Z drobnim dejanjem, gesto, besedo, polepšati dan sebi in drugemu. Pri ustvarjanju je Tatjana izbrala ilustrativno živalsko motiviko, saj so prav pravljične živeli tiste, ki po njenem mnenju, pričarajo občutek čarobnih prazničnih dni.

Z njenih voščilnic se smejijo lisjaki, zajčki, jeleni, veveričke … pa tudi dve simpatični žirafi, ki sta se, zaviti v praznične lučke, znašli pod omelom. Pri ustvarjanju Tatjana najraje posega po akrilih in akvarelih, živali pa odlikujejo praznično živahne barve in ljubki detajli, ki jih naredijo še bolj pravljične. Narisane so na naraven papir, s pripadajočo kuverto, vanje pa lahko zlijete svoje misli in s tem nekomu polepšate dan. Ne le v prazničnem času, temveč tudi tekom leta. Voščilnice z lepimi sporočili nikoli niso iz mode. So mala pozornost, ki v vseh letnih časih pogreje srce in polepša dan. Najsi bo ob praznovanjih, rojstnih dnevih, obletnicah ali rojstvu otroka.

Tudi Tatjana tekom leta ne počiva. Med njenimi izdelki lahko najdete tudi t. i. Srečenoske – ptičice, ki trosijo srečo h komurkoli pridejo in so simbol lepote, miru in ljubezni. Prav tako lepa sporočila nosijo tudi ilustracije, ki jih je mogoče podariti novopečenim staršem ob rojstvu otroka. Trenutno veliko energije posveča projektu otroških pobarvank, ki bo luč sveta ugledal že kmalu. S svojo kreativnostjo pa ozavešča tudi k okolju prijaznejšim praksam. »V mesecu oktobru imam projekt risanja ekosvečk, saj sem zagovornica trajnostnega in s tem ozaveščam, da zmoremo tudi drugače, saj je lahko unikatno poslikan kamenj še bolj srčna svečka,« pojasni Tatjana, ki na kamenčke riše umetelno oblikovane svečke, ki jih ob spominu na rajne položimo h grobovom.

Več: www.pticica.si