Kairska notranja oblikovalka Noura Faris je v sodelovanju z znamko LUXXU ustvarila edinstveni topel dom, ki ga zaznamuje mistična aura mesta tisočerih minaretov. Kamorkoli se ozremo, poka od glamuroznosti in veličastnosti.

Že takoj ko vstopimo v ta ekskluzivni dom, opazimo dnevni prostor, poln elegance. V zlato odeti lestenec in stenska svetila so razporejeni harmonično ob velikoformatni sliki, ki ponuja fantastično ozadje. Mizico obdajajo kar tri zofe v bež odtenkih, ki ob spremembi naklona vlaken spreminjajo barvo in se stapljajo z drugimi zemeljskimi toni in bogatimi materiali v prostoru. Tla v peščeni barvi, štukature na stenah in zlati poudarki spominjajo na nekropolo v Gizi, medtem ko nas zlati poudarki popeljejo do užitkov tržnice Khan El Kalili. Vse to dopolnjuje poetično navdahnjen izbor pohištva, značilen za bogat egipčanski svet.

Ob prihodu v jedilnico nas preseneti mešanica barv, tekstur in različnih svetil: poleg zlatega lestenca in ujemajočih ovalnih stenskih luči je prostor obkrožen z vgradnimi stopnimi lučkami, ki dodajo mehkobo. Center prostora je jedilna miza, obdana z jedilniškimi stoli Charla, spregledati pa ne smemo niti dveh veličastnih ogledal in ravno tako para ločenih shranjevalnih elementov – kredence in konzolne mize, kjer so prostor našla manjša umetniška dela.

Premik globlje v hišo nas popelje skozi osupljiv hodnik, opremljen v slogu sredine 20. stoletja. Sije po zaslugi svetil in bronastih detajlov na naslanjačih, veličino pa mu dajejo marmornata tla, ki nas po še nekaj dodatnih korakih pripeljejo v glavno spalnico, polno najkakovostnejših materialov in zaključkov.

Čeprav je po navadi center vsake spalnice postelja, je glavno vlogo tu prevzel kamin s televizorjem, vgrajenim v stekleno predelno steno, ki spalnico loči od garderobne sobe. Kot si lahko mislite, je tudi ta zelo stilska in funkcionalna, narejena po načelu »walk-in«. Pred njo je za piko na i še udoben otoman, nepogrešljiv za odlaganje torbic in oblačil, pa tudi za obuvanje čevljev.

Fotografije: LUXXU