Po podatkih iz leta 2018 je ogljični odtis vsakega prebivalca Slovenije znašal kar 8.4 tone Co2 . Kar se tiče primerjave na svetovni ravni nam gre precej dobro (v ZDA je ta vrednost na primer enkrat višja), a še vedno si moramo vsi prizadevati, da bo ta številka v prihodnosti nižja. Ena od možnosti, da jo znižamo, je upokojitev stare peči na fosilna goriva (kurilno olje, zemeljski plin …) in prehod na zeleni vir ogrevanja, na primer toplotno črpalko. Z njo zmanjšamo stroške ogrevanja na dolgi rok, varujemo okolje in prihranimo tudi pri izpustu Co2 zaradi transporta, saj imamo najboljše toplotne črpalke doma.

Kronoterm znova med vodilnimi podjetji v EU

In to zadnje nam priznava tudi Evropa. Že drugo leto zapored je namreč Evropski okolijski urad (EEB) v okviru kampanje Coolproducts pripravil seznam vodilnih podjetij pri prizadevanju za prehod na obnovljive vire ogrevanja v Evropi, na katerega je znova uvrstil tudi slovensko podjetje Kronoterm

V revizijo blagovnih znamk evropskih proizvajalcev ogrevalnih naprav so neodvisni strokovnjaki zajeli 49 proizvajalcev ogrevalnih sistemov za gospodinjstva in ocenili prijaznost njihovih ciljev do podnebja. Študija je pokazala, da je 19 od 49 podjetij zadostuje kriterijem naziva vodilnih podjetij na področju podnebnih sprememb. Rezultat je spodbuden in nakazuje, da se je evropski sektor ogrevanja pripravljen odmakniti od fosilnih goriv. Lansko leto je bilo v skupino vodilnih podjetij na tem področju uvrščenih namreč zgolj šest evropskih podjetij, med njimi tudi podjetje Kronoterm. Napredek pomeni odlične obete za prihodnost in uresničitev skupnega cilja zmanjšanja ogljičnega odtisa in izpustov.

V podjetju Kronoterm so zavezani k trajnostnim načelom že zelo dolgo in jih upoštevajo na vsakem koraku. Njihovi toplotni črpalki ADAPT in povsem nova toplotna črpalka VERSI sta izdelani iz reciklabilnih materialov, poleg toplotnih črpalk za ogrevanje in proizvodnjo elektrike uporabljajo sončno elektrarno, pred kratkim so posodobili tudi vozni park in za poslovne poti uporabljajo električni avtomobil.

Pri Kronotermu so ponosni, da njihovo prizadevanje za čistejše okolje prepoznajo ne samo evropske institucije, ampak tudi njihovi uporabniki. V čast jim je, da skupaj z uporabo okolju prijaznih toplotnih črpalk zmanjšujejo ogljični odtis in veliko prispevajo k ohranitvi okolja, predvsem čistejšega zraka. Kronoterm obenem poudarja, da so njihova prizadevanja in izdelki skladni tako z evropskimi kot mednarodnimi podnebnimi cilji.

Želite tudi vi zmanjšati vaš ogljični odtis, poleg tega pa še znižati stroške ogrevanja? Za več informacij o okolju prijaznih toplotnih črpalkah Kronoterm najdete na njihovi spletni strani. Lahko jih pokličete tudi na 03 703 16 20 ali jim pošljete sporočilo na info@kronoterm.com.

Sponzorirana vsebina