Le malo pohištvenih kosov je tako uporabnih kot Hangy, modularni stenski obešalnik (hkrati pa tudi poličnik za čevlje in sedišče) iz masivnega lesa. Ideja za njegovo oblikovanje se je porodila Žanu Kavčiču, ki izhaja iz družine z dolgoletno tradicijo oblikovanja lesa. V element predsobe je vkomponiral vse, kar človek potrebuje, ter tako ustvaril multifunkcionalen kos pohištva, ki po potrebi skrije vse svoje funkcije in ustvari atraktiven panel.

Idejo za oblikovanje Hangyja je Žan dobil med opazovanjem majhnega stenskega obešalnika v kavarni, v kateri je delal v sklopu študentskega dela. Navdušil ga je s principom odpiranja obešalnikov, saj je bilo mogoče obešalnike po potrebi odpreti oz. pospraviti, ne da bi vizualno kazili interier. Ideja je v njegovi glavi rasla in se nadgrajevala, do izraza pa je prišla v 4. letniku študija na Fakulteti za arhitekturo, ko je pod mentorstvom izr. prof. mag. Alessia Princica sodeloval v italijanskem natečaju lesenega pohištva WunderWood. Poleg ljubljanske fakultete so se natečaju priključile še štiri italijanske fakultete oz. akademije.

»V princip obešalnika, ki se odpre po potrebi, sem poskusil vkomponirati vse elemente predsobe in tako ustvariti multifunkcionalen kos pohištva, ki skrije vse svoje funkcije in ustvari atraktiven panel. Projekt je bil izmed mnogih izbran med najboljše tri in potrditev strokovne komisije arhitektov in oblikovalcev mi je dala vedeti, da sem na pravi poti,« se spominja Žan.

Od tedaj sta minili dve leti in pol, Žan pa je svoj izdelek še malce izpopolnil in se odločil, da ga realizira. Pri tem je za pomoč prosil bratranca Valentina, sicer mizarja, ki vodi družinsko mizarsko podjetje z večletno tradicijo. S skupnimi močmi sta ob delu in študiju razglabljala o izzivih ter rešitvah, sčasoma pa idejo še razvila. Po Valentinovi zaslugi so vse tehnične težave našle rešitev, razvili pa so se tudi skriti detajli in optimizirala izdelava. Po mesecih razvoja sta pred seboj imela prototip, ki je zadostil evropskim standardom za pohištvo in pridobil ustrezen certifikat.

»Funkcionalnost je v ospredju, saj Hangy zamenjuje tradicionalne obešalnike, omare za čevlje in ponuja priročno sedežno površino za hitre zamenjave obutve. Vgrajena polica ponuja elegantno rešitev za organizacijo osnovnih potrebščin in zagotavlja, da vsak centimeter prostora služi svojemu namenu. Poleg skoraj 40 obešalnikov, police za čevlje in dodatne police se s pomočjo posameznih vertikalnih palic lahko odpre in pospravi tudi klop,« pojasni Žan, kar pomeni, da vsi elementi, ko so pospravljeni, zavzamejo le 10 cm globine. Poleg funkcionalnosti pa Hangy služi tudi kot dekorativni element, primeren tako za moderne kot rustikalne interierje, s svojo zasnovo pa pozitivno vpliva tudi na akustiko prostora.

Hangy je izdelan iz slovenskega hrastovega lesa. Kot pojasnita Žan in Valentin, je bil hrast njuna prva izbira, saj je dovolj trden, da zdrži tudi v funkciji klopi. Poleg tega je tudi vizualno zanimiv. Les sta površinsko zaščitila z lakom, ki ga ščiti pred obrabo. V prvotni obliki Hangy v višino meri 195 cm, v širino 90 cm in v globino 10 cm. A kot pojasni Žan, so v razvoju že modularni sistemi, zaradi katerih bo mogoče kombinirati med seboj in prilagajati različne funkcije, dimenzije. Sicer gre za modularno zasnovo, vendar bo za večje projekte možna tudi izvedba po naročilu. Pa tudi sicer izzivov za prihodnost ne manjka:

»V prihodnosti bi radi razvili družino Hangy izdelkov (modulov) in dodali kakšno novo idejo ter s tem še povečali funkcionalnost. Dodali bomo tudi graviranje različnih motivov po želji, tako da bo Hangy lahko še bolj personaliziran. Hangy ima vgrajen tudi NFC-čip, na katerega prislonimo svoj pametni telefon in nas pelje do vsebine, ki je »zapečena« na čip (spletne strani, WI-fi gesla …). Glavni cilj pa je razvijati kakovostno, trpežno in multifunkcijsko pohištvo ter prinesti masivo v vsak dom.«