V Podčetrtku, v samem osrčju narave, a še vedno z vsem na dosegu roke, se nahaja novo naselje Dalgona, ki v treh vila blokih nudi 33 stanovanjskih enot s pripadajočimi skupnimi prostori. Stanovanjske enote so zasnovane moderno, v duhu današnjega načina bivanja, s funkcionalnimi razporeditvami prostorov in veliko svetlobe, kar omogoča idilične poglede na gričevnato Kozjansko pokrajino. Sama lokacija ponuja res odlične možnosti za aktivno življenje in preživljanje prostega časa v naravi: blizu so kolesarske in sprehajalne poti, bazeni in golf igrišče.

Vrhunski dizajn s sodobnimi materiali

Atraktiven dizajn, sodobna gradnja in nizka poraba energije so le nekatere prednosti Naselja Dalgona. Vsi vgrajeni in izbrani materiali odražajo sodobnost, uporabnost in trajnost ter tako dajejo edinstveno izkušnjo bivanja. Zunanji ovoj stavb je iz vlaknocementnih fasadnih plošč Swisspearl, ki prispevajo k temu, da naselje ne ostane neopaženo.

Prav izbor fasadnega materiala je povezan tudi s samim imenom naselja – Dalgona. Odločitev za izbor barvne sheme fasadnega ovoja v naravnih bež odtenkih je nastala v času spletne senzacije za kavo ”dalgona”. Ali res fasada naselja v beli, svetlo in temno bež različici spominja na kavo, presodite sami. Vsekakor pa velikoformatne fasadne plošče Swisspearl nudijo fasadi vse, kar potrebuje: lep izgled, individualnost, karakter, teksturo, barvo in zelo pomembno visoko učinkovito zaščito.

Prezračevana fasada s posebno noto trajnosti in prestiža

Posebno projektiran sistem prezračevane fasade Swisspearlje s perspektive gradbene fizike najzanesljivejši. Notranji sloji zagotavljajo zgradbi nosilnost ter toplotno in zvočno izolativnost, zunanja obloga pa učinkovito varuje notranji sestav pred vremenskimi vplivi. Pri izboru fasadnih materialov pri več stanovanjski gradnji pa je izjemnega pomena tudi dolga življenjska doba. Vlaknocementne plošče Swisspearl so za tako gradnjo več kot primerne; preprosto brez nepotrebnega vzdrževanja.

  • Investitor: GIC Gradnje d. o. o.
  • Izvajalec fasade: Mizar d. o. o.
  • Fasadne plošče: Swisspearl Zenor 11106 in 65126, Nobilis Terra 915 in 911

Fotografije: Matej Lozar


Strešne in fasadne plošče Swisspearl iz podjetja Eternit Slovenija so namenjene oblaganju masivno in montažno zgrajenih novih stavb in prizidkov, kot tudi objektov, ki potrebujejo prenovo strehe ali fasade. Plošče ne ustrezajo le sodobnim tehničnim, fizikalnim in gradbenim zahtevam, temveč zagotavljajo tudi kakovostno bivanje in sodoben dizajn. Ekološko neoporečni vlaknocementni izdelki (Valovitka, ravna kritina, fasadne plošče ter izdelki za urejanje vrta in okolice) dodatno prispevajo k prijetnemu bivalnemu počutju kakor tudi naravnemu in sodobnemu videzu stavb.


Sponzorirana vsebina