Lastniki slikovite stanovanjske barke na Danskem so iskali rešitev za ogrevanje svojega plavajočega doma. Potrebovali so tih ogrevalni sistem, ki zasede malo prostora in našli so ga v Sloveniji: toplotno črpalko VERSI-X podjetja Kronoterm.

Barka, zasidrana v vodah Kopenhagna, je namenjena bivanju. Kot si lahko mislite, kvadratov na njej ni veliko, zato je bila majhna in kompaktna toplotna črpalka VERSI od vseh ogrevalnih sistemov najboljša odločitev. Črpalka je na voljo v treh izvedbah, in sicer VERSI-O je namenjena za zunanjo postavitev, VERSI-I za notranjo postavite, VERSI-X, ki so jo izbrali tudi lastniki barke, pa je namenjena postaviti na balkon ali v notranje prostore.

V barki, imenovani Marianne Levinsen, sta v kaskadi nameščeni celo dve toplotni črpalki VERSI-X zrak-voda, ki ogrevata prostore in skrbita za toplo sanitarno vodo. Razlog je v tem, da zagotavljata redundanco sistema, saj bi v primeru okvare ene druga še vedno delovala. Obe črpalki, regulacija in hranilnik tople sanitarne vode so postavljeni na spodnji palubi neposredno ob bivalnih prostorih. Kljub temu pa zaradi izjemne tihosti in kompaktnih dimenzij ne motita stanovalcev, prav nasprotno – pomembno izboljšata njihovo udobje bivanja.

»Hrup je ena od lastnosti, ki jih vsestranska toplotna črpalka VERSI ne pozna. Njeno delovanje je kar 40-krat tišje od zahtev Evropske direktive za tovrstne naprave. Pri Kronotermu smo razvili tudi poseben sistem za preprečevanje širjenja vibracij z naprave po prostoru. Nič ne pretiravamo, če rečemo, da je tiha kot miška,« se pohvalijo pri Kronotermu in pojasnijo, da je takšna toplotna črpalka idealna za do 150 m2 velike objekte. »Postavite jo lahko na podstrešje, v klet, na balkon, v pralnico, ali skrijete celo v nišo ali omaro. Predvsem revolucionarna je uporaba v stanovanjih, saj omogoča lastnikom v večstanovanjskih objektih popolno neodvisnost in izjemno nizke stroške ogrevanja.«

Linija toplotnih črpalk VERSI deluje okolju prijazno ter zagotavlja varno in ekonomično ogrevanje prostora. Mnoge uporabnike je pred izbiro naprave strah, da toplotna črpalka pri izjemno nizkih temperaturah ne bo zmogla ogrevati stavbe. Za toplotno črpalko VERSI nizke temperature niso ovira, saj je njeno območje delovanje od -25 ºC pa do 40 ºC v primeru hlajenja prostorov. To pa je dobrodošlo tudi za lastnike barke na Danskem, saj je tamkajšnja klima sicer zmerna, vendar z muhastim vremenom. To pomeni, da so zime mile in vetrovne, poletja pa lahko tudi precej hladna.


Če vas zanimajo dodatne informacije ali osebni strokovni nasveti glede načrtovanja ogrevanja vašega doma, stanovanja ali plovila, kontaktirajte podjetje Kronoterm in njihove svetovalce, ki vam bodo z veseljem pomagali najti pravo toplotno črpalko za vaše potrebe.

Sponzorirana vsebina