Slabo vreme vas ne bo motilo: spoznajte vrtno kapsulo

Najmanjša kapsula meri 230 cm v višino, dolga in globoka pa je 278 cm. Vir: Lime Lace

O steklenih vrtnih iglujih, modernih lopah in vrtnih sobah smo pisali že nekajkrat, recimo tule in tule, tokrat pa predstavljamo tako imenovano vrtno kapsulo. Po funkciji je podobna naštetim predhodnicam, po obliki pa – kot pove že ime – spominja na najpogosteje predpisano zdravilo.

Prednost kapsule je v tem, da omogoča uživanje na vrtu v vsakem vremenu. Je perfektno mesto, s katerega se lahko naužijete popoldanskega sonca v družbi hladne pijače. V njej lahko gostite prijatelje, saj tudi v najmanjši S kapsuli zofe omogočajo udobno sedenje do 10 ljudem, ali pa jo – zdaj ko je delo od doma nekaj običajnega – spremenite v pisarno. Mirno okolje vrta bo kot nalašč za vaš novi delovni kotiček, kapsula pa v pomoč, da boste lažje ločevali službene obveznosti od gospodinjskih in prostočasnih opravil v domači hiši.

Kapsulo postavite na ravno trdo podlago, kot so tlakovci ali beton. Če se betonski temelj pripravi na novo, naj bo debelosti 30 cm in naj se pred namestitvijo kapsule suši vsaj 7 dni. Vir: Lime Lace

Kapsula je na voljo v treh velikostih, vse tri pa ponujajo 360 stopinjske nemotene razglede skozi več toniranih stekel, ki so – tako kot vsi ostali materiali – vodoodporna in skupaj z vrati zagotavljajo popolno zatesnitev. Jeklena streha odbija vročina, zaradi česar je v kapsuli tudi na najbolj sončne in vroče dni prijetno.

Kako pa je v notranjosti? Prostora sicer ni veliko; tu je miza in s trpežnim umetnim semišem oblazinjena sedišča, ki jih je zaradi kratkih vlaken tkanine tudi zelo enostavno čistiti. Po kapsuli so razporejene ambientalne LED luči, na voljo je priključek za elektriko, gretje in bluetooth avdio povezava.

Britansko podjetje Ornate Garden je pri razvoju kapsule imelo v mislih tudi najslabše vremenske pogoje v Evropi, zato so kapsulo oblikovali tako, da ji ne veter, dež in sončni žarki ne morejo do živega. Vir: Lime Lace

Vsekakor prostorček, ki je lahko imenitna alternativa klasičnim vrtnim lopam, pergolam, šotorom in podobnim strukturam. Postavitev je hitra, z manj nevšečnostmi, rezultat pa dodaten zunanji bivalni prostorček, po katerem v toplih mesecih leta vsi tako hrepenimo.

Fotografije: Lime Lace

Prejšnji članek»Sočna« okrasitev doma: motivi sadja na vsakem koraku
Naslednji članekAmbienti – 11. sezona, 13. oddaja
Avatar photo
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje