Moderne lope in zunanje sobe: Vrtne ute, kot jih niste vajeni

Imeti mirno zatočišče na lastnem vrtu, le nekaj korakov od hiše, je imenitna ideja. Sploh če ne gre za navadno vrtno lopo, ki je namenjena shranjevanju orodja, ampak za moderno mini sobico, ki vam vzame sapo. Lahko je pisarna ali dnevna soba, kuhinja ali zgolj družabni prostor, namenjen za posedanje na vrtu.

vrtna lopa

Če ste glasbenik, umetnik, oblikovalec, izumitelj, pisatelj, video producent ali imate kakršen koli drugi poklic, ki vam omogoča, da delate od doma, potem bi resno morali razmisliti o kreativnem zunanjem studio na svojem vrtu. Nekoč smo temu rekli vrtna uta ali lopa, vendar je ta izraz bolj povezan s shranjevanjem vrtnega orodja, kosilnice in koles, medtem ko so moderne vrtne ute daleč od tega. Gre za sodobne zunanje sobe, nekakšne studie, ki podaljšujejo interjer v zunanji prostor, rešujejo prostorsko stisko v stanovanju in vas še tesneje povežejo z naravo.

Domača izdelava ali nakup že sestavljene?

Vsi ročno spretni in z dovolj prostega časa, poiščete na spletu brezplačne ali plačljive načrte in vrtno uto izdelajte sami. Lahko pa uto kupite – bodisi razstavljeno, ki jo doma sami zložite skupaj, ali že popolnoma sestavljeno. V tem primeru razmislite o transportu takšne lope, pripelje jo lahko le večji tovornjak, ki pa mora imeti dostop do vrta oziroma do prostora, kjer bo stala.

V galeriji poiščite najbolj »vroče« vrtne lope letošnjega leta!

Fotografije: Pinterest

Prejšnji članekTrend: lesena stenska obloga
Naslednji članekAmbienti – 7. sezona, 9. oddaja
blank
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite svoj komentar
Vpišite svoje ime

VARNOSTNA KODA *