Na severozahodnem obronku ljubljanskega barja sta Manja in Borut le nekaj kilometrov stran od mestnega vrveža v objemu narave našla kotiček zase. Stanovanje, veliko skoraj 70 m², so z arhitektko Petro Zupančič končali v praktično štirih mesecih, kar pa ne pomeni, da je bilo karkoli spregledano ali nedomišljeno. Prav detajli so tisti, ki naredijo v stanovanju piko na i.

Vse se je začelo z barvo. “Že ko sem videla tloris, ki sta mi ga poslala naročnika, sem našla to rdečo nit. Potrebovali smo barvo, ki bo zožila belino in usmerila pogled ter na nek način zmanjšala prostor. Vprašanje je bilo le, katero barvo bomo izbrali. Želeli smo najti barvo, ki bo brezčasna – takšna, ki bo tudi čez nekaj let ne samo aktualna, ampak bo naročnikoma še vedno všeč,” pove arhitektka Petra Gartner Duxa iz biroja DUXA interier. 

Stanovanje pred in med prenovo

Bogat skandinavski slog

Barva pa ni bila edina zanimiva izbira, s katero sta naročnika nadgradila minimalističen skandinavski slog. Tako na primer na tleh najdemo keramiko z vzorcem lesa, kopalnico bogatijo ploščice z nežnim vzorcem džinsa, ob mizi se je poleg anonimnih jedilniških stolov znašel še izstopajoči, rožnati stol Ribbon slovenske oblikovalske Nike Zupanc, na steni ob jedilni mizi pa grafična tapeta mehko odseva geometrijo medeninastih svetil. 

Lastnik pove, da sta s partnerko za celotno opremo – s tlaki in oblogami vred – odštela približno 35 tisoč evrov. O sodelovanju z arhitektko pa doda: “Precej se nama je mudilo, ker sva bila še v najemniškem stanovanju in nisva želela dvakrat plačevati. Zato sva se odločila, da najameva nekoga, ki ve, kako te stvari potekajo in ki nama bo naredil odličen izdelek. Zadeva je potekala dosti hitro, kar je bila tudi posledica tega, da je imela arhitektka že določeno mero zunanjih izvajalcev, ki so se lahko vključevali na precej kratek rok in kvalitetno opravili svoje delo. Tega sama ne bi uspela nikoli izpeljati.”

Interier: DUXA interier

Fotografije: Petra Gartner Duxa

360° ogled

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA