Ni res, da morajo biti dodatki za hišne ljubljenčke kar se da nevtralni. To dokazuje znamka Cc2K-design, ki predstavlja živahne izdelke najrazličnejših oblik in barv. Gonilo znamke je Miha Skalar, velik ljubitelj stripa in grafitov, ki svojo strast prenaša tudi na izdelke.

Sprva smo ga seveda radovedno povprašali, kakšen je pomen imena Cc2K-design in po odgovoru sodeč, gre že v samem konceptu za hec ter veliko mero domišljije. »Ime znamke Cc2k pomeni Klub komet 2000 in nima nikakršne veze s samo znamko, ampak z neko zafrkancijo iz mladih let,« pojasni oblikovalec, ki je podjetniško zgodbo začel pisati leta 2013. Takrat je za dekle oblikoval in opremil salon za nego malih živali. Za osvetlitev si je zamislil svetila v obliki cvetlic, ki pa jih kljub iskanju na trgu ni našel, zato se je izdelave lotil kar sam. Iz plastičnih posod, cedil, stojal, ki jih je zbral na gospodinjskem oddelku, je sestavil zanimiva svetila, vendar pa je izdelavo le teh po končanem projektu opustil.

»Podobna zgodba kot s svetili, se mi je pripetila pri iskanju stojala za pasje posode, zato sem prišel na idejo o ponudbi ročno narejenih stojal za hišne ljubljenčke. Trenutno izdelujem ročno narejena lesena stojala za hišne ljubljenčke, ki so izžagana iz različnih vrst lesa, pobarvana z lazurnimi barvami na vodni osnovi ali oljena,« pojasni Miha, med širokim naborom njegovih izdelkov pa je moč najti stojala v obliki rož, pack, skodelic za kavo, pa tudi hamburgerjev in krofov. Vsako stojalo je mogoče prilagoditi željam naročnika, ti pa lahko izbirajo med različnimi tipi stojal, od tistih z napajalnikom, do stojal s pokrovom in tistih za enojno, dvojno ali trojno posodo.

Že ob pogledu na barvito paleto njegovih izdelkov postane jasno, da mu domišljije ne zmanjka. »Večina stojal za hišne ljubljenčke je plod mojih idej. Vsake toliko časa pa kakšno zanimivo idejo poda tudi kakšna zahtevnejša stranka. Če se mi predlagana ideja zdi dovolj zanimiva, predvsem pa izvedljiva, jo razvijem do končnega produkta. Sam sem velik ljubitelj stripa in grafitov, zato tudi pri obliki mojih stojal stremim k temu, da stojala ne izgledajo preveč realistična, ampak so bolj podobna narisanim,« pove umetnik. Pravi odzivi pa pridejo s strani njegovih kosmatih strank. Kot pove so prav psi najbolj raznolika vrsta živali na svetu, če poleg priznanih 450 pasem upoštevamo še mešančke, zato zadovoljiti njihove potrebe ni prav enostavno. Nekateri imajo ozke, drugi široke glave, tretji imajo dolge gobčke, četrti kratke … Poleg tega se razlikujejo tudi po višini in vse to so dejavniki, ki vplivajo na obliko in mere posode.  Prav zato se pri oblikovanju zanese na domače ljubljenčke, saj si tako lažje predstavlja izdelek sam in ga prilagodi ‘kosmatemu’ uporabniku.

Njegove izdelke je mogoče najti tudi na spletu, zato velik delež izdelkov roma tudi onkraj slovenskih meja. »Večino produktov prodam v tujino, tako da bi po mojih izkušnjah rekel, da Slovenci v večini niso dojemljivi za nevsakdanje oblike. Predvsem pa niso dojemljivi za pisane stvari. V Slovenji je doma bolj klasična, nevpadljiva oblika, pa tudi manj živahne barve. Definitivno so tujci v mojem primeru bolj dovzetni za takšne izdelke in so tudi veliko bolj dovzetni za nove nevsakdanje ideje,« prizna Miha in zaključi: »Trenutno izdelujem ročno narejena lesena stojala za hišne ljubljenčke, v bodoče pa me mika tudi razširitev na izdelavo manjših uporabno-dekorativnih predmetov za dom, ki sledijo moji viziji. Izdelek mora imeti uporabno funkcijo in ko ni v uporabi obvezno tudi dekorativno funkcijo.«