Tih podeželski vrtiček, urbani balkonček v mestni džungli ali terasa družinske hiše – za preživljanje prijetnih uric na prostem je potrebno tudi majhne zunanje kotičke opremiti s primernim pohištvom. In na omejeno kvadraturo lahko vedno umestite mini vrtno mizico.

Majhne vrtne mizice se morda zdijo nepraktične, kos pohištva, ki se bo na že tako omejenem prostoru le »valjal pod nogami«, a to ne drži povsem. Služijo lahko vsem tistim namenom, kot jih imajo večje mize; okoli se lahko posedete za klepet, pojeste prigrizek, odložite kozarec ali knjigo, ki jo berete, med počitkom lahko mizica nadomesti celo tabure in postane podlaga za naslon nog.

Mizico lahko postavite zunaj tik pod streho ali na dvorišče pred vhod, pravo romantično vzdušje pa boste ustvarili, če bo stala pod kakšnim drevesom na sredi vrta. Ker je majhna, gre s parom stolov lahko skoraj kamorkoli in tudi slogovne možnosti so neomejene. V trgovinah za dom najdete vse od klasičnih rjavih, pletenih iz ratana, do lesenih ter modernih betonskih in kovinskih mizic najrazličnejših oblik.

Vir: Alexander Rose

Tradicionalna

Brezčasna izbira je tradicionalna vrtna mizica iz ratana v zemeljskih tonih. Topla, vabljiva in zanesljivo takšna, ki se je več let ne boste naveličali.

Mizica, ki jo lahko vzamete tudi na izlet. Vir: Garden Trading

Sodobna

Če vaš dom zaznamuje moderen stil, naj se ta nadaljuje tudi v zunanjščino. Trpežnost, moč, enostavno vzdrževanje – vse to ponujajo kovinske mizice ravnih linij. Lahko so barvane ali v temno sivih naravnih odtenkih.

Vir: Maisons Du Monde

Betonska

Če vas mizice iz ratana, lesa ali kovine ne prepričajo, vas bo morda navdušila industrijska betonska mizica. Gladka površina, lesene noge in okrogla oblika, ki zmehča hladni videz betona.

Bistrojska mizica s tikovinastimi nogami in trpežno keramično zgornjo ploskvo. Vir: Go Modern Furniture

Skandinavska

Na skandinavski slog je vedno varno staviti. Enostavna silhueta, minimalistični proporci in nežne, pastelne barve bodo dale vašemu balkonu ali terasi lahkotni sodobni videz.

Vir: Tribù

Boho

Boemska mizica je prava izbira, če bi radi ustvarili eksotični zunanji raj, ki vas v domišljiji ponese na peščeno plažo. Tikovina in bambus imata tak naravni šarm, da se mu bo težko upreti.