Štiri leta so pretekla, odkar so se Boris Korošak, njegova partnerica Diana Popit in njen sin Patrick vselili v svoj novi dom blizu Kamnika. Zunanji videz hiše je sicer precej strog, sodoben, vendar nas notranjost prijetno preseneti z domačnostjo in toplino podeželskega doma. Tako Boris kot Diana rada vrtnarita, zato je neločljivi del bivalnega okolja tudi manjši zelenjavni vrt.

Glede na to, da oba investitorja delata na področju zavarovalništva, jima ne bi pripisali, da zna Boris načrtovati hiše, Diana pa ima velik dar za izbiro notranje opreme. Vendar je res: z malo strokovne pomoči sta postavila dom svojih sanj.

Tehnološko dovršena hiša kot okvir za sonaravno bivanje

Hiša je zgrajena po zadnjih tehnoloških in gradbenih standardih, izkoriščene pa so številne subvencije Eko sklada. Masivna lesena hiša s celulozno izolacijo ima vgrajen sistem prezračevanja, ogrevanje na toplotno črpalko, zbiralnik deževnice in celo centralni sesalni sistem. Tekoči stroški so zelo nizki, hiša pa požarno varna, statično odporna in ponuja visoko bivalno ugodje.

Boris je želel svetlo in odprto pritličje z dnevnimi prostori, obrnjenimi proti jugu. V pritličje je umeščena še spalnica, medtem ko je v mansardi odprt prostor s fitnesom, kopalnico, savno ter tremi sobami: mladinsko sobo, pisarno ter sobo za hobi.

Oprema doma je po ženinih željah izdelana v podeželskem slogu. Boris, ki je Diani zaupal pri izbiri sloga notranje opreme, je večino pohištva zrisal sam. Hišo spremlja tudi čudovit vrt, kjer družina na visokih gredah goji raznoliko sadje in zelenjavo.