Pred nami je eden v dekorativnem smislu najbolj zanimivih delov leta: z vse krajšimi dnevi in prihajajočimi prazniki se bomo več časa zadrževali v objemu doma. Da bi se doma počutili prijetno, se bomo obdali z mehkimi tekstili, naravnimi barvami in udobnimi kosi pohištva. Za vas smo pripravili nekaj tendenc za prihajajoče polletje.

Modra, zelena in terakota: Čeprav nevtralne barve v nas vzbujajo občutke spokojnosti in nas privlačijo zaradi svoje vsestranskosti, pa je v naše domove vseeno priporočljivo vnesti nekaj barvnih poudarkov, ki bodo zagotovili tako večji občutek domačnosti kot karakternosti naših življenjskih prostorov. V trendu ostajajo barve narave ‒ od mornarsko modre prek gozdno in žajbljevo zelene pa vse do protagonistke letošnjega leta, barve terakote.

Vir: Annie Sloan

Skulpturalno in organskih oblik: v trendu še naprej ostajajo okrogle mize s centralnim podnožjem, naslanjači, manjše zofe in jedilniški stoli v zaobljenih oblikah in v na otip prijetnih materialih (les, bukle, žamet). Podobne oblike se ponavljajo v dekoraciji ‒ v ogledalih organskih oblik, skulpturalnih vazah in asimetričnih preprogah.

Vir: Caffe Latte

Naravni materiali v temnejših tonih: še vedno bodo v ospredju plemeniti naravni materiali, kot so kamen, les, kovine in naravna vlakna, a tokrat v temnejših in bolj zadržanih tonih. V trendu so rdeči marmorji, travertin, orehov les; prav tako pa protagonizem prevzemajo nevtralni toni kovine, kot npr. nikljane armature. Skupaj ti materiali v vsak dom vnesejo umirjeno eleganco; seveda v kombinaciji z izčiščenimi linijami in funkcionalno zasnovo opreme.

Vir: DelightFULL

Novi vintage: v trend se prav tako vrača pohištvo iz druge polovice 20. stoletja ‒ v mislih imamo seveda modernistične naslanjače, kredence in barvite dekorativne kose, kot so npr. svetila v obliki gob. Vsi ti kosi lepo dopolnjujejo sodobne, izčiščene interierje in vanje vnašajo občutek kontinuitete in tradicije. 

Foto: Pexels