Podjetje Benjamin Moore, ki oblikuje trende na področju barv, je predstavilo barvne odtenke za leto 2024.

Izbrani barvni odtenki so naslovljeni kot potovanje spominov in segajo vse od tonov Sredozemlja do s soncem obsijanih pigmentov Južne Amerike. Razpoloženjska deska, polna svetlih in optimističnih barv, je kot nalašč za obujanje nostalgičnih spominov ali drobne sladkosti življenja. Kar iz udobja domače dnevne sobe. Idilične barve se lepo dopolnjujejo z vsemi vrstami interierja, od bolj minimalističnih zasnov do rustikalnih. Vse, kar potrebujete, je nekaj drznosti in inovativnosti, da obarvate vaš bivalni prostor.

 »Opažamo, da so oblikovalci še vedno pogumni z barvami. Ljudje namreč želijo v svoje domove vnesti nekaj barve, mi pa jim želimo pri tem pomagati,« je povedal Andrea Magno, direktor trženja in razvoja barv pri Benjaminu Mooru.

Barva leta 2024 po izboru Benjamina Moora

Na vrhu seznama je odtenek Blue Nova, ki po besedah komisije z modro v sprednjem tonu in lepo količino rdeče v podtonu daje čarobni vijoličasti odtenek. Tople note tej hladni barvi dajejo globino in jo naredijo še bolj privlačno. Nebesna zvezda spominja na barvo, ki obarva nebo tik po sončnem zahodu s skoraj škrlatno meglico nad ognjenim topazom zahajajočega sonca. Odtenek, ki bo naredil prostor še bolj očarljiv, lahko uporabite na kuhinjskem otoku ali omari, celo na vhodnih vratih. Z nekaj satena ali polsijaja pa bo, po besedah Magna, prinesel šarm tudi v spalnico in jedilnico.

Poleg omenjenega odtenka Blue Nova, ki dominira na lestvici, je tu še vrsta razkošnih tonov in nežnih pastelov. Eden takšnih je odtenek Regent Green, nasičen odtenek v barvi dragulja, ki poskrbi za pridih dramatičnosti v prostoru. Nadvse trendovski je tudi zamolkel odtenek žajblja Antique Pewter, ki ga lahko kombinirate s kremnimi ali bolj drznimi eklektičnimi odtenki. Teacup Rose in Polar Sky poskrbita za harmonijo modrega in oranžnega razmerja v pastelih, medtem ko Hazy Lilac in Honeybee v prostor vnašata nekaj otroške igrivosti.

Fotografije: Benjamin Moore & Co.