Poslovna dama, ljubiteljica glasbe, filmskih večerov in vsega lepega, je kupila loft v novi rdeči hiši nad berlinsko železnico. Približno v istem trenutku je arhitekt Gregor Drobnič zagnal lastno blagovno znamko za notranjo opremo, poimenovano Otto von Berlin.

V tistem trenutku se je znašel na pravem mestu. Po letih dela v manjših birojih in salonih notranje opreme je začel samostojno ustvarjalno pot kot osebni nakupovalec pohištva v Berlinu. Ker je bila njegova izvirna ideja zanimiva novinarki večjega nemškega časopisa, ga je povabila na intervju. Dan po objavi je Gregor prejel klic in naročilo za opremo stanovanja v stavbi Am Lokdepot.

Le Corbusierjev počivalnik in mačji lounge iz opažnih desk

Gole betonske stene, bližina železnice in kontroverzna rdeča fasada dajo stanovanju poseben urbani šarm. In kljub temu, da je lastnica uspešna, poslovna dama, jo je prav ta kvaliteta naravnost očarala. 

Naročnica je imela nekaj opreme še iz svojega prejšnjega doma, za začetek je potrebovala le arhitekta, ki bi ji zasnoval shranjevalne površine in nekaj detajlov. Nato se je izkazalo, da bi bilo potrebno opremo še malo dopolniti, izbrati zavese, preproge, zasnovati posteljo za goste, … vse tja do po meri izdelanega mačjega lounge-a. Skupaj z Gregorjem sta izbrala zaključne sloje, postavila nekaj strateško umeščenih predelnih sten in stanovanje opremila do zadnjega kosa.

Celota je ohranila industrijski pridih, čeprav je loft opremljen izrazito ženstveno. Poleg klasičnih kosov pohištva iz obdobja modernizma v stanovanju najdemo še najnovejšo tehnologijo, ki omogoča visoko kvaliteto predvajanje glasbe in filmov; vse skupaj pa je začinjeno z nekaj ročno izdelanimi elementi iz opažnih plošč na eni in številnimi kosi umetnin na drugi strani.

Kljub temu, da je projekt uradno zaključil leta 2014, Gregor z naročnico še vedno občasno sodeluje pri snovanju manjših sprememb in nakupovanju novih kosov pohištva.

Zasnova lofta je bila prva večja realizacija znamke Otto von Berlin. Letos je prejela nagrado Finest Interior Award v kategoriji Art & Accessories, interier pa je bil objavljen v monografiji Best of Interior – die Wohntrends 2018 založbe Callwey. Več o berlinskem Ottu si preberite na povezavi.

Interier: Otto von Berlin

fotografije: Urs Kuckertz Photography