Gregor Drobnič, v Ljubljani diplomirani arhitekt, je že v času študija vedel, da se bo raje kot arhitekturi posvetil notranjemu oblikovanju. Po večletnih izkušnjah z delom v salonih opreme v Ljubljani se je po uspešnem razgovoru za službo na vrat na nos preselil v ljubljeni Berlin. Zdaj tam že četrto leto vodi lastno blagovno znamko, Otto von Berlin.

Gregor je podjetje poimenoval po svojem zvestem spremljevalcu in ustvarjalni muzi, francoskem buldogu Ottu. Sprva je ponujal storitev ‘osebnega nakupovalca’, namenjeno tistim, ki zaradi razgibanega urnika nimajo časa in energije, da bi se v procesu opremljanja stanovanja spopadli s pestrim naborom berlinskih bolšjih sejmov, vintage trgovin in pohištvenih salonov. Izvirna ideja, premišljeno zasnovana blagovna znamka in pa nekaj neposrednega šarma ustanovitelja so podjetje že v prvih mesecih izstrelili med zvezde. “Nekaj pa je bilo seveda odvisnega tudi od tega, da sem bil ob pravem času na pravem mestu,” pravi.

Rast prepoznavnosti

Po izjemnem začetnem uspehu je Gregor svojo znamko razširil še na celostno oblikovanje interierjev – sprva zgolj zasebnih, nato pa še kulinaričnih in poslovnih. Njegova znamka je danes že dodobra poznana, uspešne realizacije pa se kar vrstijo; čeprav je še vedno najbolj aktiven v Berlinu, se ne otepa dela v širši osrednjeevropski regiji, ravnokar pa zaključuje projekt tudi pri nas.

In čeprav so vsi njegovi projekti, kot pravi sam, razviti v skladu z naročnikovimi potrebami, željami in slogom, pa vsi nosijo prepoznaven podpis Otta von Berlin. Ta izmuzljivi skupni imenovalec bi najlažje opisali kot pripovedno opremljanje; vsak kos namreč s seboj nosi zgodbo – pa naj bo ta zgodovinska, oblikovalska ali pa povsem intimna.

s podelitve Finest Interior Awards, kjer je Otto von Berlin prejel nagrado v kategoriji Art & Accessories

Loft X-berg, prvi projekt na njegovi samostojni ustvarjalni poti, je bil pred kratkim nagrajen s nagrado Finest Interior Award v kategoriji Art & Accessories. Zasluženo – stanovanje je namreč opremljeno ne le z izbranimi kosi klasičnega pohištva, pač pa tudi z ročno izdelano opremo, s širokim naborom umetnin – kipov, platen in fotografij – ter oblikovno dovršeno avdio- in videotehnologijo.

trije projekti biroja so bili uvrščeni v knjigo Best of Interior 2018 založbe Callwey

Poleg nagrade pa je potrditev, da je rastoča ekipa studia Otto von Berlin na pravi poti, tudi objava kar treh projektov v zbirki Best of Interior – die Wohntrends 2018 založbe Callwey. Poleg lofta X-berg sta v knjigi svoj prostor našla tudi interierja stanovanja P-berg in turistične agencije Eurotravel-Solutions.

Več o Ottu von Berlin si lahko preberete na uradni spletni strani.

Fotografije: fizz photography in Urs Kuckertz photography