V majhnem, strnjenem naselju so se začeli sosedski odnosi krhati zaradi gospoda Kneza, ki je pred kratkim namestil toplotno črpalko za ogrevanje svoje hiše. Toplotna črpalka se zaradi glasnosti delovanja ves dan sliši v okoliških hišah, še najbolj pa hrup moti gospo Selič, ki je Knezova najbližja soseda. Gospod Knez ni bil seznanjen s tem, kako glasna bo toplotna črpalka v dejanskem delovanju, saj mu pri nakupu niso povedali, da lahko povzroči takšno glasnost. Njegova nova toplotna črpalka tako povzroča nemalo težav. Gospa Selič nam je zaupala najbolj neugodne motnje, ki drastično vplivajo na kakovost njenega življenja.

Glasna toplotna črpalka je hitro po namestitvi poslabšala odnose med gospodom Knezom in gospo Selič. Pritožbe in prošnje za zmanjšanje hrupa z namestitvijo protihrupne zaščite niso bile uslišane, saj bi strošek te znašal od 2500 do 4000 EUR, kar pa je bilo za gospoda Kneza prevelik izdatek.

Hrup, ki ga povzroča toplotna črpalka, moti nočni počitek gospe Selič. Nenehno ropotanje preprečuje kakovosten spanec, zaradi česar se gospa počuti nenehno utrujeno. Hrup vpliva tudi na njena dnevna opravila. Težko se osredotoča na svoje delo, kar povzroča, da se je njeno počutje začelo slabšati.

Foto: Unsplash

Vsi ti nesrečni dogodki vodijo do neprijetnih srečanj in tudi do nesporazumov. Edina rešitev tega zapleta, ki ga je gospod Knez povzročil v dobri veri, da bo z izborom cenejše ponudbe privarčeval pri investiciji, je v namestitvi dodatne protihrupne zaščite, ki bo njegovo investicijo podražila za od 2500 do 4000 EUR.

Pri KRONOTERMU se zavedajo teh izzivov in ponujajo rešitev, ki ne bo vplivala na sosedske odnose. Njihove toplotne črpalke so razvite z mislijo na tišino in minimalen hrup. Z uporabo posebne tehnologije in izničenjem izstopajočih frekvenc so zmanjšali hrup zunanje in notranje enote na skoraj neslišno raven. Toplotne črpalke KRONOTERM že vsebujejo serijsko vgrajeno zvočno zaščito, tako z nakupom ne boste negativno vplivali na počutje ljudi v okolici, hkrati pa boste privarčevali strošek naknadne zvočne izolacije toplotne črpalke, ki je na dolgi rok več kot zaželena. Kupcem ponujajo tudi možnost, da se v KRONOTERM showroom-u na lastna ušesa prepričate o nemotečem delovanju njihovih toplotnih črpalk.

DEJSTVA

Po študijah NIJZ je hrup ena najbolj škodljivih emisij za človekovo zdravje, ki vpliva na psihično in telesno zdravje. Slovenska zakonodaja slabo rešuje problem hrupa, zato je reševanje takšnih primerov po sodni poti dolgotrajno, kompleksno in zelo drago. Pri preverjanju podatkov o hrupnosti toplotnih črpalk je pomemben podatek maksimalna zvočna moč in ne marketinško »optimirani« podatki, kot jih ponudniki najpogosteje navajajo. Pred nakupom je dobrodošlo, da se na lastna ušesa prepričate o hrupu toplotne črpalke. Pri tem je zlasti pomembna tonaliteta zvoka, kar pomeni značilno izstopajočo frekvenco. Lahko imamo po tehničnih podatkih zelo nizko jakost zvočne moči, hrupa, pa vam bo značilen kovinski zvok, visoka frekvenca ali globoko brnenje, ki se prenaša po vseh strukturah črpalke, zelo moteč in nevzdržen.


Premišljen nakup tehnoloških rešitev in to, da se o glasnosti toplotne črpalke prepričate na lastna ušesa, lahko prepreči marsikatero težavo, poznejše nepričakovane stroške in ohrani harmonijo med sosedi.

Za tiho, kakovostno in visoko učinkovito toplotno črpalko brez skritih stroškov kontaktirajte podjetje KRONOTERM na info@kronoterm.com ali jih pokličite na 080 23 22. Pred kratkim se je njihova sanitarna toplotna črpalka KRONOTERM ECO uvrstila na prvo mesto po učinkovitosti na podlagi neodvisnih testiranj s strani uglednega švicarskega združenja TCS. Osnovno vodilo podjetja KRONOTERM je poleg skrbi za tiho delovanje naprav tudi izkoriščanje obnovljivih virov energije na najučinkovitejši in najbolj ekonomičen način, zato so še toliko bolj ponosni, da so na tem področju prejeli novo priznanje stroke. 

Sponzorirana vsebina