Ni hujšega, kot je glasna toplotna črpalka. Čeprav je čez dan ob drugih zvokih morda ne slišimo, lahko ponoči, ko se vse umiri, njeno delovanje krati naš spanec, na dolgi rok pa načenja tudi dobre odnose s sosedi. In temu se je pametno izogniti. Z nakupom najbolj tihe, praktično neslišne črpalke - Adapt Kronoterem – boste rešili dve muhi na en mah: si zagotovili miren nočni počitek in prijazne sosede.

Hiše so danes manjše, kot so jih gradili nekoč, stojijo na manjših gradbenih parcelah, toplotne črpalke pa so po drugi strani vse pogostejše – tako je na enem mestu veliko toplotnih črpalk in mnoge med njimi so glasne. Hrup se odbija (zaradi velike strnjenosti hiš in naselji) in se ojača, da je vse skupaj izjemno glasno. To povzroča napetosti med sosedi, saj so toplotne črpalke po navadi postavljene daleč stran od naših spalnic, kar je velikokrat ravno pod sosedovim spalničnim oknom. Za to je izjemno pomembno, da ob nakupu toplotne črpalke razmislite tako o njeni poziciji kot o tihem delovanju, nenazadnje bo od te naprave odvisno vaše udobje bivanja in to za naslednjih 15 do 20 let.

Zanesljiva, strokovno potrjena in preverjeno tiha, po vrhu pa še nagrajena, je toplotna črpalka Adapt. Če ne verjamete, vas pri slovenskem proizvajalcu Konoterm vabijo, da ji pridete prisluhniti in se prepričati na lastna ušesa. Vse, kar boste slišali, bo le zvok podoben brnenju hladilnika ali računalnika, pravzaprav je njeno delovanje tudi do 16-krat tišje od zahtev evropske direktive Ecodesign.

Tri izvedbe toplotne črpalke Adapt

In kako so strokovnjaki iz Kronoterma to dosegli? Tiho delovanje črpalke Adapt je možno po zaslugi visoko učinkovitih ventilatorjev s posebnimi bionično oblikovanimi lopaticami. Poleg teh k neverjetni tihosti pripomore tudi velika čelna površina, kar povzroča majhen tlačni padec, zato se za doseganje potrebnega pretoka ventilator vrti z nižjimi vrtljaji. In nenazadnje so poleg izjemno modernega izgleda in dovršenega ohišja za izdelavo uporabili materiale, ki vsrkajo hrup in vibracije kompresorja.

Ker se takšna razlaga sliši sila strokovno, vam o tihem delovanju toplotne črpalke Adapt iz prve roke in mnogo enostavneje lahko potrdi štiričlanska družina iz Vitanja na Štajerskem. Prej so svojo 30 let staro hišo ogrevali na kurilno olje in drva, ki jih je bilo treba sproti pripravljati, sušiti in cepiti, delo je bilo tudi s čiščenjem dimnika – vse to z novim ogrevalnim sistemom odpade in jim ostane več časa za uživanje v lepih trenutkih življenja. 

“Pozimi smo z novo toplotno črpalko kurili nekje štiri mesece, malce manj. Praktično ni nobenega dela, nič ni treba, nobenih drv,” pove gospod Vlado in dodaja, da ima njegov sosed prav tako toplotno črpalko, vendar konkurenčne znamke, a je precej glasnejša.  

Vlado in drugi uporabniki toplotnih črpalk Adapt Kronotermu zaupajo zato, ker gre za slovensko družinsko podjetje z lastno proizvodnjo, organiziranim servisom, z dolgoletno tradicijo in izkušnjami. Če bi tudi vi radi uživali v toploti doma, na ravno pravšnjo temperaturo segreti sanitarni vodi, prihrankih, zavedanju, da skrbite za čistejše za okolje, za piko na i pa še v mirnih sosedskih odnosih, obiščite njihovo spletno stran www.kronoterm.com ali se zapeljite do Gomilskega; njihovi prostori so takoj ob izvozu iz avtoceste Šentrupert.

Fotografije: KRONOTERM