Pri nakupu toplotnih črpalk je treba poleg finančnega vložka upoštevati še vse morebitne stroške, ki še lahko nastanejo kasneje, po nakupu. Pri primerjanju ponudb bodite pozorni na morebitne skrite stroške.

Predstavljajte si, da kupite izdelek in nato kasneje ugotovite, da je potrebno za udobno uporabo dokupiti še kopico dodatnih elementov ali opreme. Verjamemo, da ni večjega razočaranja, ko ugotovite, da izdelek ne vsebuje vsega, kar je bilo obljubljeno ali kar ste si predstavljali ob nakupu. Enako drži za toplotne črpalke.

Cenovno veliko ugodnejša ponudba pomeni alarm, previdnost pri pregledu ponudbe. Večkrat se zgodi, da kupci prejmejo ponudbo za toplotno črpalko, ki je precej nižja od kakovostejše, a vendar pozabijo oziroma ne vedo, da je ugodnejša ponudba tudi veliko bolj skromna in navadno ne vsebuje vsega. Če bi prišteli še dodatne stroške, ki v ugodnejši ponudbi niso vključeni, pa bi bila začetna investicija naprave na koncu še celo višja oziroma dražja.

Kaj predstavljajo skriti stroški pri toplotnih črpalkah?

Skriti stroški so tisti, ki niso všteti v začetno investicijo pri sistemu ogrevanja s toplotno črpalko in na katere večina sploh ne pomisli. Skriti stroški so tako na primer vremenska zaščita za dež, veter in sneg; arhitekturna prilagoditev v obliki različnih pokrovov, okrasnih letvic ali kakšnih drugih materialov, ki so lahko različno dragi; pomoč in servisne storitve na daljavo; upravljanje preko računalnika ali mobilnih naprav; nižji izkoristki, ki pomenijo višje stroške električne energije in protihrupna zaščita.

Vse omenjene elemente za doseganje tehnološke dovršenosti in s tem najvišji nivo udobja že v osnovni investiciji vključujeta toplotni črpalki ADAPT in VERSI. Glavne lastnosti, ki jih vključujeta omenjeni Kronotermovi toplotni črpalki, in so nadvse pomembne pri izbiri modela toplotne črpalke, so tihost naprave, učinkovitost oziroma prihranek, udobje, enostavno vgradnje ter videz. Razvojni oddelek podjetja Kronoterm je razvil posebno konstruirano ohišje, ki napravi nudi vremensko zaščito. Načrtovane so tako, da jih ne zmoti niti veter niti sneg. Tihost omenjenih naprav je ena od najbolj cenjenih lastnosti pri uporabnikih. Zahvaljujoč izredno dobri zvočni izolaciji in tihemu delovanju ventilatorja potrebe po protihrupni zaščiti, ki je navadno draga in povrhu vsega še vizualno neprivlačna, ni. Udobje in brezskrbnost omogoča dostopnost do naprave v le nekaj klikih. Pri Kronotermu so namreč razvili mobilno aplikacijo CLOUD.KRONOTERM, ki omogoča upravljanje in v polovico primerih celo servis na daljavo.

Pri končni izbiri ne pozabite upoštevati še življenjske dobe naprave. Sistema ogrevanja ne menjate tako pogosto kot na primer pohištva, zato je pomembno že v štartu izbrati pametno in kakovostno. Toplotne črpalke slovenskega proizvajalca imajo izredno dolgo življenjsko dobo, naprave bodo z vami tudi do 20 let. Nič nenavadnega ne bo, če jo boste želeli zamenjati zgolj iz želje po nečem novem.

Če si želite popolne brezskrbnosti in na dolgi rok najugodnejše toplotne črpalke, izberite večkrat nagrajeno toplotno črpalko ADAPT ali VERSI. Njuno kakovost potrjujejo številni zadovoljni uporabniki kot tudi stroka. Za več informacij obiščite www.kronoterm.com, pišite na info@kronoterm.com ali pokličite 03 703 16 20.

Sponzorirana vsebina