Serija kopalnic Geberit Bambini in tuš kanaleta CleanLine50 sta prejemnika nagrade iF Design Award 2024.

Geberit Bambini

Sveže prenovljena kopalniška serija Geberit Bambini, namenjena mlajšim, se je podala v »tekmo za nagrade« in s svojim dizajnom navdušila žirijo. Je posebej prijazna otrokom in hkrati sodobna. Tako imajo otroci zaradi primerne višine preprost dostop do straniščne školjke in umivalnika. Žirijo so prepričale tudi prednosti za skrbniško in čistilno osebje.

Geberit CleanLine50

Pršna kanaleta CleanLine50 je bila že nagrajena z nagradama Red Dot Award in Design Plus na sanitarnem sejmu ISH leta 2023. Zdaj je priznanja dopolnila še nagrada iF Design Award 2024. Tuš kanaleta je navdušila v treh pogledih: s svojim dizajnom, ekološkim vidikom (izdelana je iz bistveno manj kovine) in preprostostjo vgradnje.

Nagrada iF Design Award

iF Design velja za eno najprestižnejših oblikovalskih nagrad na svetu. Vsako leto se zanjo poteguje več tisoč oblikovalskih in arhitekturnih strokovnjakov ter podjetij z vsega sveta. Neodvisni strokovnjaki ocenjujejo idejo, obliko in funkcijo izdelka ter diferenciacijo znotraj področja izdelka. Drugo pomembno merilo sta njegova uporabnost in trajnost.