Z barvitima trendoma boste prostorom podarili to, kar so vedno potrebovali ‒ utripajočo energijo, ki prebuja vsak kotiček in ustvarja nepozabne trenutke.

Pri Nizozemski cvetlični zbornici so poleg dveh umirjenih pripravili tudi dva živahna cvetlična sloga, ki bosta domove preplavila s svežino, barvami in izrazito kreativnostjo, ponujajoč edinstveno izkušnjo estetskega in čustvenega zadovoljstva.

Konstrukcija, ki ni prav nič resnobna

Trend, imenovan Igriva konstrukcija, odpira vrata zabavnim in inovativnim pristopom k oblikovanju prostorov. V tem slogu naletimo na velike bloke, ki so razporejeni po tleh kot razigrana veriga in prevzamejo vlogo nenavadnih sedežnih površin. Vsakdanji predmeti in dekorativni elementi so postavljeni na nepričakovan in edinstven način, kar ustvarja svež in edinstven vtis. Ta pristop združuje raznolike elemente in živahne barvne kombinacije, ki notranjosti vdahnejo pozitivno energijo in optimizem.

Cevaste strukture iz različnih materialov, kot so kovina, plastika ali steklo, so priljubljene in izpostavljajo značilnosti tega sodobnega trenda. Površine teh struktur so običajno gladke, z minimalističnimi vzorci, ki vključujejo črte, utore in kroge. Eksotične, živahne cvetoče rastline so odličen dodatek k temu slogu, saj se popolnoma ujemajo z njegovo estetiko.

Pri rastlinah in pripadajočih dodatkih, kot so vaze, cvetlični lonci ali podstavki, prevladujejo krožne oblike. Tudi viseče rastline so zanimiv element in pritegnejo pozornost ter pogosto ustvarjajo dinamičen kontrast z okrasnimi lonci ali stensko dekoracijo. Osrednje vrednote tega trenda so veselje, barvitost, igrivost, ustvarjalnost, izvirnost, presenetljivost, konstruktivnost, radovednost.

Viva la vida je praznik življenja

Pozabite na minimalizem ‒ potopite se v vzorce, uporabite kovano železo, mozaike, ročno izdelane obrobe in igrive volančke. Z barvitim slogom Viva la vida bo dom zaživel kot ples na robu poletja v južni Evropi in Srednji Ameriki.

Viva la vida ponazarja tudi praznični vrt, poln tropskih rastlin v slikovitih barvah. Južnjaško navdihnjene terase spodbujajo domišljijo in združujejo veselost z romantiko. Kako? Z vključevanjem dekorativnih elementov v vrt, ustvarjanjem intimnih kotičkov in sajenjem bujno cvetočih srobotov, suholetnic, vrtnic in bugenvileje. Kaj pa v notranjosti? S polnimi cvetlicami poskrbite za dramatičen učinek. V cvetličnih aranžmajih naj prevladujejo barvitost, razkošje, prazničnost. 

Oblike tega trenda so preproste in gladke, privlačni detajli pa dodajo predmetom edinstven videz. Volneni cofi, resice na tkaninah in razni naravni materiali pomagajo ustvariti pristen ambient. Uporabite lahko tudi dekorativne ploščice, mozaike, barvno in pleteno trsje, rafijo, tekstil z raztrganimi konci, pigmentiran les in, kot že omenjeno, kovano železo z zanimivimi vzorci.

Za omenjeni trend je značilna topla in živahna barvna paleta. Rožnata, rdeča, magenta, oranžna in svetlo rumena naj bodo osnovne barve, s katerimi prostorom vdahnete živahnost. Za ozadje lahko uporabite črno, rjavo, odtenke mete in temno rdečega vina. Osnovne značilnosti tega trenda so toplina, navdušenje, veselje, ekspresivnost, barvitost, strast, pikantnost in dekorativnost.

Fotografije: Flower Council of Holland/Wilfried Overwater