Tematske dekoracije so lahko zelo dobrodošla popestritev doma, če pa z njimi pretiravate, imajo po navadi kratek rok trajanja. Da se dekoracije z ribjim motivom ne boste naveličali že pred koncem poletja, izberite le element ali dva in sporočilo bo jasno. Vsi bodo vedeli, da ste ljubitelj morja, sonca in dolgih meditativnih ur na pomolu, čakajoč na ulov.

Dekoracija z motivom rib je zelo primerna za počitniške objekte ob jezerih in morjih, pa tudi na splošno. Je odličen način, da svoj dom povežete z naravo in v notranjost prinesete malo svežine z asociacijo na vodo. Naj bo to ribja jata na blazini, svetilki, stenski uri, tapetah – vsepovsod so letos ribe dobrodošle!

Luske na steni

Izberite eno od sten v stanovanju (lahko v jedilnici, otroški sobi, dnevni sobi …) in jo prelepite s tapeto z motivom rib. Lahko uporabite samo vzorec luske, ki je bolj subtilen in nadvse v trendu že nekaj let.

Razigrana jata

Namesto tapete se lahko poigrate z različnimi stenskimi dekoracijami v obliki rib. Lahko gre za fotografije, slike, krožnike …, ki jih razporedite čim bolj skupaj, kot so po navadi ribe v jati. Za še bolj dinamično dekoracijo poskrbite tako, da so ribe obrnjene v različne smeri.

Slike rib so najpreprostejši način, da interier popestrite s poletno tematiko. Hitro jih lahko tudi odstranite, ko se jih naveličate. Vir: Mindthegap

Ribji pogrinjek

Motiv ribe lahko krasi krožnike, servirne pladnje, sklede za sadje … Na mizo jih postavite, ko gostite poletno zabavo ali kar tako za vsak dan. Morski videz pa lahko dopolnite še s kuhinjskimi krpami, prtički ali odpiračem z motivom rib.

Na trnek ali v mrežo

Še dva nepogrešljiva elementa, povezana z ribami, sta mreža in trnek. Lahko ju uporabite samostojno ali v kombinaciji; v vsakem primeru boste dosegli zelo morski učinek.

Vir: LisaSarah – designs in steel

Kot svetilka

Riba se tudi na suhem znajde odlično, sploh če plava na senčniku namizne svetilke. To lahko postavite v kakršenkoli ambient – od ultramodernega do podeželskega.

Vir: Mountain Molehill

Blazine

Kaj pravite na okrasne blazine, ki imajo v vzorcu vtkane ribe? Mi pravimo, da gre za imeniten poletni dodatek, ki pričara sredozemsko vzdušje.

Akvarij

Pravi ljubitelji rib se boste težko zadovoljili samo z vzorci ribjih lusk in motivi rib. Omislite si lahko pravi akvarij, ki je bodisi majhen – le steklena bučka z zlato ribico – ali večji, vse je odvisno od tega, koliko prostora je na voljo. Akvarij je prava popestritev interierja in je lahko zelo spretno vkomponiran v posamezne pohištvene kose.

Vir: Yellow Octopus