Morda se vam zdi ideja, da bi se obdali v ribje luske, nekoliko nora, a ravno ta vzorec (sicer značilen za maroški slog), bo v vaš dom vnesel svežino. V toplem delu leta bo »morska deklica« več kot polepšala vaše bivalno okolje, bodisi z majhnimi dekorativnimi elementi ali večjimi površinami, kot so stene ali tla. Pozdravite torej Arielo in ji zaželite dobrodošlico!

Maroška kuhinja

Namesto da je stena za delovno površino v kuhinji steklena, jo oblecite v luske. Prehod od takšnih ploščic na belo steno je preprost, poleg tega se lepo ujemajo z belimi omaricami. Najlepše pridejo do izraza svetlejše matirane luske, na primer svetlo modre in bele, a tudi močnejše barve (zelena) lahko učinkujejo zelo dramatično. Sploh če so svetlečega zaključka.

Luskaste ličnice

Če potrebujete nekaj dodatnega prostora za shranjevanje, si omislite omarico z luskastimi ličnicami. Postavite jo lahko v kateri koli prostor, ker je nevtralna, se brez težave kombinira tudi z najrazličnejšimi barvami v sobi.
 
Doma v kopalnici

Kopalnica je idealna gostiteljica ribjih lusk. Enostavno ne morete zgrešiti z njimi, bodisi, da jih položite po tleh ali steni. Če vam ni do večjih luskastih površin, se omejite samo na manjši del tuš kabine oziroma na dodatke (zavesa za prhanje s potikom lusk).

Spalnica za podvodne princese

V posteljnini s potiskom ribjih lusk se boste počutili kot morska deklica. Ali pa steno za posteljo od stropa do tal oblecite v lesene luske, kar bo prostor naredilo posebej izstopajoč, eleganten in topel hkrati.

Poletno vzdušje

Z ribjimi luskami lahko osvežite tudi bivalni prostor in tako ustvarite nekoliko bolj morsko, poletno vzdušje. Možnosti: luske na preprogi, zavesi, tapeti, v obliki namizne luči ali kot odeja, v katero se zavijete med počitkom na kavču.

Fotografije: Pinterest