Topli dnevi spodbujajo k čistilni akciji v naših domovih in prav tako je to čas, ko se radi odločamo za nove projekte in spremembe v bivanjskih prostorih. Če ste tudi vi med tistimi, ki bodo v letu 2021 menjali način ogrevanja, vam predstavljamo varčen in okolju prijazen ogrevalni sistem, ki greje iz dneva v dan več domov.

Revolucija na področju ogrevanja

IR-ogrevanje je na slovenskem trgu razmeroma mlad način ogrevanja, ki pa je pri uporabnikih vedno bolj priljubljen. Zaradi nizke porabe energije, visoke učinkovitosti in privlačnega videza, se je zanj pri podjetju Ekosen v zadnjih 12 letih odločilo kar 9.000 uporabnikov. Večinoma gre za potrošnike, ki se zavedajo pomena ohranjanja okolja in jim je pomembno, da je glavni vir njihovega grelnega sistema elektrika, v kateri je zelena prihodnost in ki predstavlja ogrevalni trend. Tako kot na cesti srečamo vse več električnih avtomobilov, tako bomo v prihodnosti tudi v domovih opazili vse več načinov ogrevanja na elektriko.

Na spletni platformi Facebook lahko v skupini UPORABNIKI IR-OGREVANJA – izkušnje izvemo več o IR ogrevanju in izkušnjah, ki jih imajo z njim uporabniki.

Varčno in prijazno

Z uporabo IR-grelnih panelov lahko emisije CO2 zmanjšamo na 0 odstotkov, če jih kombiniramo s fotovoltaiko, pa nismo le prijazni do okolja, ampak lahko dodatno v prihodnosti tudi privarčujemo. Večina uporabnikov te kombinacije trdi, da s sončno energijo pridobijo toliko elektrike, da celotno gospodinjstvo z IR-ogrevanjem nima dodatnega mesečnega stroška; v veliki večini imajo celo presežek električne energije.

Ne segreva se zrak, ampak predmeti in stene

Prednosti IR ogrevanja pa je še več. IR-grelni sistem je zelo učinkovit, saj ni velikih toplotnih izgub, paneli začnejo ogrevati prostor in predmete v prostoru v trenutku, ko jih vklopimo, nato pa ti ogreti predmeti in stene še ure po izklopu ogrevanja oddajajo toploto v prostor. Prav tako pri IR-panelih ni nobenega vzdrževanja, delujejo neslišno, ker ni kroženja zraka, ne dvigujejo prahu, investicija vanje pa je lahko postopna, kar pomeni, da  IR-grelni sistem lahko kupujemo po delih (danes soba, jutri kopalnica). Pa še to:  

  • Ker IR grelni sistem ne potrebuje kotla ali črpalke, pomeni, da ni dodatne naprave, ki deluje ves čas in v ceveh s počasnimi reakcijskimi časi izgublja toploto.
  • V vsakem prostoru lahko posebej nastavimo želeno temperaturo.
  • Kondenzacije je občutno manj, saj IR-toplota suši stene.
  • Zaradi suhih sten ni razmer za nastanek plesni.
  • Ker ni gibljivih delov, ni vzdrževanja.
  • IR ogrevanje je enostavno za uporabo, lahko ga upravljamo na daljavo.

Ne samo način ogrevanja, pomemben je tudi ponudnik

Nakup novega sistema ogrevanja je velika stvar. Pomembno je, da pred tem razmislimo, kateri način ogrevanja je najbolj primeren za naš življenjski slog, o stroških začetne naložbe, garanciji ter podpori strankam med nakupom grelnega sistema in po njem. 

Pri tem zaupajmo podjetjem z daljšo dobo na trgu, saj zaradi izkušenj lahko izboljšajo storitev in produkt, ki ga ponujajo. Tako se je denimo podjetje Ekosen v zadnjih 12 letih razvilo v podjetje z veliko ekipo, ki se nenehno izobražuje in izboljšuje. Izboljšali so že obstoječe produkte in jim dodali inovacijo na področju IR-ogrevanja, regulator IR Sun WiFi. Za največje izboljšave pa se lahko zahvalijo prav uporabnikom, ki jim podajajo povratne informacije, na podlagi katerih so mogoče izboljšave. Rezultat sodelovanja podjetja Ekosen z uporabniki IR-grelnega sistema je kombinacija kakovosti, zmogljivosti in cene.

IR-grelni paneli Art.

Želite izvedeti več o IR-ogrevanju?

Pravi naslov za svetovanje in nakup IR-grelnih panelov je torej brez dvoma podjetje Ekosen s svojimi dolgoletnimi izkušnjami in odličnimi referencami na tem področju. Za pripravo rešitve z IR-grelnim sistemom Ekosen pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10 ali pišite na e-naslov info@ekosen.si. Lahko pa jih obiščete v salonih:

  • v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), Ptujska cesta 17
  • v Mengšu (pri Ljubljani), Gorenjska cesta 19
  • v Kopru, Cesta Zore Perello-Godina 2

Vas zanima, koliko bi privarčevali, če bi dom ogrevali z IR-grelnim sistemom Ekosen? Preverite na → www.ekosen.si/izracun

Sponzorirana vsebina