Tudi majhne kopalnice so lahko očarljive in dobro izkoriščene. Prepogosto pa se zgodi, da pri njihovem opremljanju naredimo katero izmed spodnjih napak.

Pohištvo nesorazmerne velikosti: pri opremi majhnih kopalnic moramo spretno združevati funkcionalnost z obliko, tako da naša kopalnica ne deluje utesnjeno, hkrati pa nudi vse shranjevalne površine, ki jih potrebujemo. Naš nasvet: odločite se za omarico pod umivalnikom, ki bo v sorazmerju s prostorom (niti prevelika niti premajhna), dodatne shranjevalne površine pa skrijte v zidne niše, nad vgradni kotliček, za ogledalo ali v omarico nad pralnim strojem.

Foto: Sanibell/Unsplash

Tuš brez osebnosti: kadar moramo v majhno kopalnico umestiti vse od pralnega stroja pa do shranjevalnega prostora, se splača pozornost usmeriti na največji element – kabino za tuš. Da bo udobna (in prostor funkcionalno izkoriščen), priporočamo, da jo delno zaprte s predelno steno. Nato jo obložite z drugačno oblogo – odločite se za ploščice s potiskom, drugačen vzorec polaganja ali za močno barvo. Dodajte še lepo armaturo in se načudite spremembi.

Preveč dekoracije: dodatki lahko popolnoma spremenijo podobo prostora, a v majhni kopalnici z njimi ne pretiravajte. Osredinite se na nujno: uokvirjeno ogledalo, držalo za milo, rastline in seveda lepe armature, ki so kot nakit vaše kopalnice.

Foto: Unsplash

Odeto v belino: čeprav je bela res večna barva, pa bo vaša kopalnica videti večja, če ji z barvo dodate globino in značaj (kako z barvami optično korigiramo prostore, preberite tukaj). Majhno kopalnico lahko popestrite tudi s tapeto.

Foto: Unsplash

Klasična izbira: ravno v najmanjših kopalnicah drzne odločitve delujejo najbolje – odločite se za neklasičen umivalnik (prostostoječ, na primer), za armature v živahnih barvah, za ogledalo nepravilnih oblik, lestenec namesto usmerjene luči ali umetniška dela namesto belih sten. V majhni kopalnici bo vaša ustvarjalnost resnično zasijala.

Foto: Unsplash